Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Kortárssegítő Mentálhigiénés Tanácsadó Iroda

Utolsó módosítás: 2018. március 06.

Amit a Kortárssegítő Mentálhigiénés Tanácsadó Iroda (KoMeTI) adhat neked!

A KoMeTI-t kortárssegítők alkotják, ami azt jelenti, hogy nincs közted és a segítők között nagy korkülönbség, a te nyelved beszélik, a te problémáidat élték/élik át. Tudják mit jelent főiskolásnak lenni, kollégiumban élni, párt keresni és vizsgaidőszakban elkeseredni. A hatékonyság egyik kulcsmondata lehet ez! Az iroda önkéntesei szociálpedagógia szakos hallgatók, akik a segítségnyújtás sok formáját elsajátítják a képzés alatt.
Igyekszünk a hallgatók életének minden kritikus területére válaszokat adni, hogy biztonságban érezhessék magukat az itt töltött évek alatt. Egyénileg, csoportosan és közösségi formában is megtalálja mindenki a neki kellő segítséget. Fontos, hogy az iroda szolgáltatásai ingyenesek!

  • Egyéni tanácsadást: Egy egyetemistának már nem csak a tanulás körül forog az élete, hiszen önállósodni kell, a családdal való helyzetét újragondolni, baráti közösségekben megfelelni, meghitt párkapcsolatot kialakítani és még sorolhatnám. Minden területen sikeresnek lenni nem lehetetlen küldetés. Ha úgy érzed szükséged lenne ehhez egy kis segítségre, vagy csak beszélgetnél valakivel az élet nagy dolgairól, akkor jelentkezz most! A beszélgetések négyszemközt zajlanak és a Veled beszélgető szakembert köti a titoktartás.
  • Tanulási Tanácsadás: 2015 szeptemberétől minden elsős főiskolai órarendjében szerepel a tanulásmódszertan szeminárium. Biztos, hogy sok újdonsággal találkoztok ezeken az órákon, ha szeretnél elmélyülni valamilyen technika használatában, keress minket! Lehet, hogy felsőbb éves vagy, és a Te órarendedben még nem szerepelt ez a kurzus... ez esetben is várunk, hogy új tanulási technikákat ismerhess meg, egyénre szabottan!
  • Önkéntes munkát! Szeretnéd, hogy diploma után előnnyel indulhass munkát keresni? Itt kaphatsz segítséget ahhoz, hogy a számodra megfelelő önkéntes munkákban próbálhasd ki magad. Rengeteg tapasztalatot gyűjthetsz és hasznos kapcsolatokra tehetsz szert!

  • Álláskeresési Tréninget: Szeretnél kiscsoportban felkészülni az álláskeresésre? Érdekel, hogy milyen egy jó önéletrajz? Motivációs levél? Mire kell figyelni egy állásinterjún? Itt megtudhatod!
  • Színes programokat: A KoMeTI önkéntesei izgalmas programokkal készülnek nektek minden félévben! Ismerkedj, beszélgess, kapcsolódj ki!

    Keress minket facebookon és mindig naprakész lehetsz! Ha valamelyik szolgáltatás felkeltette érdeklődésed vagy kérdésed van ezekkel kapcsolatban, akkor írj egy e-mailt a vad.anna@uni-eszterhazy.hu címre!

< Vissza