Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Családbarát Nap 2014 - összefoglaló

Utolsó módosítás: 2016. október 07.

A főiskola munkatársainak és csemetéiknek is számos programmal készültek az első Családbarát Napon.

Tavaly októberben az Eszterházy Károly Főiskola elnyerte a Családbarát Munkahely kitüntetést az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális és Családügyért felelős államtitkárságától. Az intézmény több kezdeményezéssel is igyekszik olyan légkört teremteni, amelyben a munkavállalók valóban családbarát munkahelyként gondolhatnak a főiskolára. Ennek egyik kiemelt és új eleme a május 10-én rendezett Családbarát Nap volt, amikor a Líceum területén az EKF dolgozóit és azok családtagjait is – délelőtt 10 és délután 16 óra között – számos érdekes programmal várta a főiskola.

Az EKF első Családbarát Napján a főiskola dolgozói gyermekeiket sem hagyták otthon, hisz ez a nap nekik is számos izgalmat ígért, de persze több programot szerveztek a főiskola polgárai számára is. A Líceum udvarán fel-alá futkosó lurkók felpattanhattak a Fabatka játszóház kedvelt körhintájára, a nagyobbak pedig különféle népi és logikai játékokkal is próbálkozhattak. Pillanatok alatt ellepték az udvart a kis pókemberek és pillangó hercegnők, az arcfestő sátornál nem volt megállás. A száguldozó mini biciklisták és a messzire guruló labdák után szaladgáló gyerekek szívesen játszottak egymással is, míg szüleik a hétköznapi munkakapcsolatokon túl némileg kötetlenebb formában beszélgethettek.

A forgatagban találkoztunk az intézmény főtitkárával, Országh Ákossal is, aki ugyan egyik kisfiát tartotta szemmel, néhány kérdésünkre azért válaszolt. „Ezek a rendezvények lesznek azok, amelyek révén elmondhatjuk majd, hogy az Eszterházy Károly Főiskola tényleg egy családbarát munkahely. Ez azért egy hosszabb távú folyamat lesz, a későbbiekben szeretnénk még több ilyen rendezvényt" – nyilatkozta, majd azt is megjegyezte, hogy szerinte a kötetlenebb találkozások és ismerkedések után a főiskola társadalma összetartóbb közösséggé válhat. „Bár minden kezdet nehéz, azt gondolom, ez a nap egy elég jól sikerült kezdeményezés" – reagált érdeklődésünkre Országh Ákos.

Miközben az épület erkélyéről folyamatosan muzsikáltak a főiskola ének-zene szakos hallgatói, kicsik és nagyok egyaránt finom teákat kóstolhattak, de a Varázstoronyban is készültek programokkal erre a napra. Mialatt sokan éppen egy előadást hallgathattak meg, addig a gyerekek figyelmét lekötötte a zenés-táncos bemutató, amelynek ők maguk is részesei lehettek, néha pedig átvették a hatalmat a mikrofon felett a legkevésbé sem lámpalázas leánykák.

Aki itt volt, nem panaszkodhatott, mindenkire gondoltak a szervezők. És ha a következő napokban csak néhány mosollyal lesz több az EKF folyosóin, már megérte a kezdeményezés.

A Líceum Televízió beszámolója a Családbarát Napról

Juhász Henrietta (palettonline.hu)
Fotó: Berán Dániel

 


< Vissza