Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

„Együttműködve versenyezni”

Utolsó módosítás: 2015. szeptember 25.

IV. Országos Városmarketing Verseny a felsőoktatásban tanulók számára - versenyfelhívás

A versenyfeladat:
Városmárka-építés, hogyan pozícionáljuk, hogyan tegyük egyedivé, vonzóvá városunkat a célcsoportjai szemében

A pályaművel szembeni elvárások:
- Egy tartalmában és formájában is lényegre törő, meggyőző, de megalapozott, kreatív javaslatot kell összeállítani az adott város márkázásában érdekelt, érintett szereplők számára. A pályamű prezentációs anyag legyen, s nem pedig hosszú, elemző tanulmány. A prezentációhoz célszerű mellékletek csatolhatóak (pl. elemzések, kreatív megoldások, fejlesztési és kommunikációs elképzelések részletesebb bemutatása, stb.)
- A pályaművek célszerűen három részből álljanak:
1. Jellemezzék a város jelenlegi helyzetét, (Brand Insight készítése) foglalják össze a jelenlegi márkakép, külső-belső megítélés, média-megjelenés, benchmark, a márkaépítésre ható releváns trendek elemzésének stb. megállapításait!
2. Mutassák be a lehetséges pozícionáló elemeket, alternatívákat, márka-opciókat (Brand Options), különösen a preferált javaslat „márkavilágát"!
3. Vázolják fel a javasolt márkaépítés megvalósításának lehetséges lépéseit, az abban résztvevők körét, feltételeit, kiemelve a kreatív design, kommunikáció, üzenetek elképzelt kereteit!
- A pályaműveket elektronikusan kell benyújtani, s a regionális elődöntőkön (a legjobbaknak pedig az országos döntőn is) szóban bemutatni, megvédeni.
- Az értékelés fő kritériumai: szakmai megalapozottság, logikus felépítés, kreativitás, javaslat realitása, szóbeli prezentáció stílusa, ereje.

NEVEZÉSI HATÁRIDŐ: 2015. OKTÓBER 7.

A nevezés feltételei:
- 3 fős csapatba szerveződve pályázhat bármely felsőoktatási intézmény hallgatója,
- a márkázandó-várost a honlapon szereplő partner-listából kell kiválasztani, rövid indoklással, hogy miért választották a várost, s miért válassza a város a csapatot,
- kérjük, hogy több (max. 3) várost is jelöljenek meg a jelentkezési lapon, annak érdekében, hogy ha aránytalan jelentkezések miatt az elsőként megnevezett város már nem fogadja a csapatot (egy város maximum 3 teamet segít), könnyű legyen megtalálni a tényleges partnervárost.
- új, az ez évi partnervárosok körében nem szereplő városról is lehet írni, amennyiben a város vállalja a partnervárosi szerepet, a verseny támogatását,
- a csapatok kiértesítése a nevezésről a határidőt követő 5 napon belül megtörténik.

A pályaművek beküldési határideje: 2015. NOVEMBER 20.
Regionális elődöntők: 2015. NOVEMBER 20-30.
Országos döntő: 2015. DECEMBER 4. MISKOLC

 

http://www.marketing-turizmus.hu/varosmarketing/

 


< Vissza