Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

A Gazdaságtudományi Intézet oktatóinak előadása

Utolsó módosítás: 2014. november 25.

A Gazdaságtudományi Intézet oktatóinak előadása A gazdasági és társadalmi elemzések és fejlesztési lehetőségek c. konferencián

A Szegedi Tudományegyetem 15 éves Gazdaságtudományi Kara és a Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Akadémiai Bizottságának Gazdaságtudományi Szakbizottsága 2014. november 13-án és 14-én tudományos konferenciát szervezett Gazdasági és társadalmi elemzések és fejlesztési lehetőségek - Az ELI társadalmi, gazdasági megalapozása és multiplikátor hatása címmel. A Gazdaságtudományi Intézet két oktatója a K+F és innováció szekcióban mutatta be kutatási eredményeit.

Csorba László, a Vállalkozás-gazdaságtan Tanszék adjunktusa Az önszelekció és a kontraszelekció hatásai a piac fejlődésére címmel tartott előadást, mely a magasabb minőség alulértékelésének piacokra gyakorolt hatásait vázolta, különös tekintettel az útfüggőség felerősödésére.
Csugány Julianna, a Regionális- és Környezetgazdaságtan Tanszék tanársegéde a Jóléti államok innovatív fejlődési pályán című előadásában a skandináv jóléti államok innovatív fejlődési pályájának intézményi sajátosságait mutatta be. A világ vezető innovátor országai közül az angolszász, jellemzően piacbarát, s a piac dominanciáját előtérbe helyező Egyesült Államok és az ipari forradalom egykori élenjárója Nagy Britannia, valamint Európa északi, aktív állami szerepvállalással jellemezhető skandináv jóléti államai a napjainkban kimagasló innovációs teljesítményük eléréséhez eltérő fejlődési pályát jártak be, melynek sajátosságai az intézményi környezet elemzésével ragadhatók meg.

 

 

 


< Vissza