Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

A GTI oktatói a közgazdásztanári szakmai workshopon

Utolsó módosítás: 2015. május 11.

Az EKF-GTI Közgazdásztanár-képzési Munkaközösség tagjai - Dr. Kádek István, Hollóné Dr. Kacsó Erzsébet, Dr. Tánczos Tamás és Csugány Julianna – részt vettek 2015. április 17-én a Budapesti Corvinus Egyetemen rendezett, a Szakmai tanárképzés országos módszertani- és képzésfejlesztése c. workshopon.

A TÁMOP 4.1.2.B.2-13/1-2013-0012 keretében rendezett „Szakmai tanárképzés: tények és elvárások" tárgyú workshopján az osztott és osztatlan közgazdásztanár képzés aktuális kérdései és jövőbeni feladatai kerültek megvitatásra.

Dr. Czakó Ágnes (BCE) egy olyan empirikus kutatás eredményeit ismertette, mely a szakmai tanárképzés iránti igények felmérésére irányult. Mártonfi György az OKJ változásait és tanárképzésre gyakorolt hatását mutatta be. Dr. Daruka Magdolna és Dr. Pfister Éva (BCE) a közoktatás és a szakképzés elvárásainak tükrében jellemezte a közgazdásztanár képzést. A szakmai előadásokat követően a közgazdásztanár képzést folytató intézmények szakmai vezetői tartották meg beszámolóikat. A Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem, a Nyugat-magyarországi Egyetem és a Budapesti Gazdasági Főiskola mellett a közgazdásztanár képzés egri tapasztalatairól és törekvéseiről Dr. Kádek István szakfelelős és munkaközösség vezető számolt be. Az előadásokat követően a résztvevők a közgazdásztanár képzés fejlesztésének lehetőségeit vitatták meg.

A tapasztalatcsere keretében pozitívan értékelhető, hogy osztott és osztatlan közgazdásztanár szakjainkra az idei felvételi jelentkezések tekintetében intézményünk országos viszonylatban is kiemelkedő.

 


< Vissza