Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

A GTK oktatója bronzkoszorús mester oklevelet vehetett át

Utolsó módosítás: 2017. október 31.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara október 26-án a Líceum kápolnájában ünnepélyes keretek között tartotta mesteravató ünnepségét, ahol egy évtizedes munkásságáért bronz koszorús oklevelet vehetett át Nagy Zoltán mesteroktatónk.

A mesteravató ünnepségen 6 szakmában 48 mestert avatott: szakács, cukrász, pincér, kereskedő, hegesztő és gépi forgácsoló szakmákban. Az új mesterek avatásán túl első ízben került sor a HKIK-ban a már 30-20-10 éve szakmájukban dolgozó mesterek arany-, ezüst- és bronzkoszorús mestereinek kitüntetésére.

A vendégeket dr. Bánhidy Péter a kamara elnöke köszöntötte, aki a mester cím történelmi rangját, múltját és hagyományait ismertette. Köszöntőt mondott még dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona az EKE rektorhelyettese és a koszorús mestercím adományozó testület tagjaként Herman István.

Az ünnepségen sor került a koszorús mesteroklevelek átadására. Az arany, ezüst és bronz koszorús mester cím adományozási feltétele, hogy mestercímmel kell rendelkezni, továbbá Arany Koszorús Mester esetén legalább 30 év, Ezüst Koszorús Mester esetén legalább 20 év, Bronz Koszorús Mester esetén legalább 10 év a szakmában eltöltött munkásság, valamint a térség gazdasági fejlődéséhez a tanulóképzéshez és a szakmai utánpótlás neveléséhez való kiemelkedő hozzájárulás szükséges.

A koszorús mesterek kiemelkedő, évtizedekben mérhető erkölcsi és szakmai munkásságukkal, példamutató magatartásukkal, jellemükkel járultak hozzá a térség gazdasági fejlődéséhez, a tanulóképzéshez és a szakmai utánpótlás neveléséhez, saját maguk tudását is folyamatosan magas szinten fejlesztve, mellyel lehetővé tették és teszik az elkövetkezendő generációk számára a feddhetetlen és követendő szakmaiság megtestesülését.

Az elismeréshez szívből gratulálunk!


< Vissza