Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

A New York Egyetem delegációja a GTK-n

Utolsó módosítás: 2017. június 01.

Egy hetet töltött a New York Egyetem potsdami campusának két oktatója és tíz hallgatója az Eszterházy Károly Egyetemen. A látogatást Dr. Gregory A. Gardner, az amerikai egyetem docense álmodta meg, aki a tavalyi tanév első felét Fulbright ösztöndíjjal a Gazdaságtudományi Intézetben töltötte. Elmondás szerint az itteni kollégák és az egri bor miatt húzott vissza a szíve Egerbe.

Az egy hetes látogatást a két vendégprofesszor mellett az amerikai hallgatók is nagyon élvezték. Alkalmuk volt megismerni intézményünk képzési kínálatát és Eger városának kulturális értékeit, ellátogattak Tokajba, bográcsoztak hallgatóinkkal a Szépasszony-völgyben, a Gyöngyösi Campuson pedig Dr. Bujdosó Zoltán rektorhelyettes látta őket vendégül. A nálunk töltött időszakra szakmai feladatot is kaptak: projektmunkában kellett kidolgozniuk az arra vonatkozó elképzeléseiket, hogy hogyan vezetnék be az amerikai piacra a magyar bort. Az utolsó itt töltött délutánjukon prezentálták ezzel kapcsolatos ötleteiket a Gazdaságtudományi Intézet munkatársai és egri borászok jelenlétében.
Dr. Gregory A. Gardner azzal az ígérettel utazott haza, hogy törekedni fog a további szakmai együttműködésre intézményünkkel és nyitott hallgatói/oktatói csereprogramok kidolgozására is.


< Vissza