Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

A JAM ügyvezető igazgatója a GTI-n

Utolsó módosítás: 2019. október 13.

2018. április 14-én, a GTI meghívására intézményünkbe látogatott és foglalkozást vezetett a közgazdásztanár MA szakos (levelező) hallgatóknak Gergely Orsolya, a Junior Achievement Magyarország szervezet ügyvezető igazgatója.

A JAM egy olyan nemzetközi szervezet, amelynek küldetése, hogy a felnövekvő nemzedék vállalkozói, munkavállalói és pénzügyi kompetenciáit fejlessze, annak érdekében, hogy sikeres, megalapozott, életrevaló tudással rendelkező felnőttekké váljanak.
A JAM –mellyel intézményünk 2002 óta működik folyamatosan együtt- diákvállalkozási programmal is rendelkezik. Ezt a speciális programot mutatta be Gergely Orsolya, tréning-elemekkel kombinált előadásában szombaton délelőtt a levelező hallgatóknak (akik közül többen jelenleg is szakgimnáziumban, szakképző intézményben tanítanak).
A diákvállalkozási programhoz középiskolai csoportok, de általános iskolások is csatlakozhatnak, mentor tanár segítségével. A program különlegessége, hogy nem szimulált vállalkozást valósít mag, hanem tényleges termelői-szolgáltatói tevékenységre, és így igazi piaci megmérettetésre ösztönzi tagjait (a NAV-val meglévő speciális megállapodás biztosítja mindehhez a megfelelő jogi kereteket, hiszen e kisvállalkozások működése során valóságos pénzmozgások is történnek). A jó hangulatú, és számos tanulsággal járó foglalkozáson közel 20 fő vett részt. Tanárjelöltjeink nagyon hasznosnak ítélték a foglalkozást, többen azonnal elhatározták, igazgatójuknál kezdeményezik iskolájuk csatlakozását a JAM programjaihoz.

 

 

 


< Vissza