Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Eredetvédelmi gyakorlati szakember előadása a GTI-ben

Utolsó módosítás: 2019. október 13.

2018. május 7-én Tarsoly József Eger Város Hegyközsége hegybírója tartott előadást a Bortechnológia és eredetvédelem tantárgy keretein belül a Gazdaságtudományi Intézet turizmus- vendéglátás szakos hallgatóinak.

Tarsoly József bemutatkozásában kitért az elmúlt 13 év szakmai és tudományos tapasztalataira, jelenlegi eredetvédelemmel kapcsolatos tevékenységeire.
Előadásában ismertette, hogy minden árutermeléssel foglalkozó szőlőtermelő és borászati vállalkozás mérettől függetlenül tagja kell, hogy legyen a hegyközségnek. A hegyközségi törvény a Bortörvény és néhány FM rendelet alapján a szőlőültetvény létesítésétől a szőlőtermelésen a szőlőfeldolgozáson a borkészítésen át a borok minősítéséig majd forgalomba hozataláig milyen teendői vannak a szőlő és bortermelőknek.
Jó néhány érdekes gyakorlati példával érzékeltette a teendőket és az ezek során felmerülő problémákat. Nyugtázta, hogy egy adott bor forgalomba hozataláig akár 1 kg mennyiségű okmányt is kell készíteni.
A hallgatók érdeklődése kérdésekben is kifejeződött.
Az előadás nagyon sok gyakorlati tapasztalatot tartalmazott, hasznos volt a hallgatóknak.

 

A program az EFOP-3.4.3-16-2016-00010 „Az Eszterházy Károly Egyetem fejlesztése a felsőfokú oktatásminőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása érdekében" című projekt támogatásával valósult meg.


< Vissza