Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Közgazdásztanárok a PÉNZ7 szakmai témahéten

Utolsó módosítás: 2019. október 13.

2019-ben már ötödik alkalommal került megrendezésre a középiskolákban a PÉNZ7 pénzügyi és vállalkozói témahét, a fiatalok pénzügyi és vállalkozói tudatosságának fejlesztését célzó rendezvénysorozat. Idén közgazdásztanár szakos hallgatóink aktívan bekapcsolódtak a Pénz7 programjaiba, az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium 9. és 10. évfolyamos tanulóinak tartottak rendhagyó órákat a megtakarítás és befektetések témakörében.

Az idei tanévben a pénzügyi és vállalkozói témahét középpontjában az „Okosan a befektetésekről", valamint a „Problémafelismerés és üzleti ötlet" témák álltak. Az egri Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium ezúttal is csatlakozott a programsorozathoz, melyet országosan 2019. február 25. és március 1. között bonyolítottak le. A „Megtakarítástól a befektetésig" témában szervezett programokon keresztül a Gazdaságtudományi Intézet közgazdásztanár szakos hallgatóinak is lehetőségük nyílt részt venni a középiskolások pénzügyi tudatosságának fejlesztésében. Wenczel Dávid és Sipos Máté, III. évfolyamos közgazdásztanár szakos hallgatók 9. osztályban, Lantos Vivien és Árvai Ádám, IV. évfolyamos közgazdásztanár szakos hallgatók pedig 10. osztályban tartottak rendhagyó órákat a családi megtakarításokról és befektetési lehetőségekről. A tanórákat a prezentációs segédanyag mellett videóval, valamint játékokkal is színesítették, hogy még inkább felkeltsék a tanulók érdeklődését a témák iránt. A diákok aktívan részt vettek a feladatokban, szívesen megnyíltak a tanárjelöltek előtt, a közös témafeldolgozás így jó hangulatban telt. 10. osztályban a tanulóknak leginkább a Molnár-család elnevezésű játék tetszett, melynek célja az esettanulmány által felvázolt élethelyzetben a befektetés lehetőségeinek, az ezzel kapcsolatos döntés folyamatának átgondolása volt.
Közgazdásztanár-jelöltjeink élményekkel és szakmai tapasztalatokkal gazdagodva zárták a témahetet, módszertani ismereteiket e rendhagyó formában A pénzügyi-gazdálkodási kultúra kialakításának szakmai alapjai c. kurzus keretében bővítették.


< Vissza