Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Magyar-lengyel középiskolai delegáció látogatása

Utolsó módosítás: 2019. október 13.

A kisújszállási Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, Szakgimnázium, és a lengyel testvérváros, Wilamowice településének középiskolái sikeres pályázatot nyújtottak be az Erasmus+ program 2016. évi kiírásában, az iskolai, óvodai stratégiai partnerségek keretében futó projektekre.

A két éves program során a kisújszállási középiskola megosztja a diákvállalkozások működtetése kapcsán szerzett tapasztalatait a három lengyel középiskolával. Közös diákvállalkozási csoportot hoznak létre, és azt működtetik, végigvezetve a diákokat a gyakorlatban is a megalakulástól a termelésen át egészen a vállalkozások felszámolásának folyamatáig.
A program keretében az első nemzetközi partnertalálkozóra 2016. október 24-27. között került sor, Kisújszálláson. Ennek kapcsán a partnertalálkozó résztvevői Dr. habil. Kovács Tibor meghívására és szervezésében ellátogattak Egerbe, ahol az Eszterházy Károly Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán Dr. Kádek István és Hollóné Dr. Kacsó Erzsébet főiskolai tanárok tartottak előadást a diákvállalkozások működtetésének magyarországi gyakorlatáról. A népes küldöttség megtekintette az Egyetem B épületében a diákok által működtetett szállodát, és rövid előadást hallgatott meg az egyetem történetéről és a jelenlegi képzési kínálatáról Dr. habil. Kovács Tibor előadásában.

 


< Vissza