Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

FAKANALAT RAGADTAK A BOR-ÉS GASZTROTURIZMUS TÉLI EGYETEMEN

Utolsó módosítás: 2015. január 28.

Elindult a Bor-és Gasztroturizmus Téli Egyetem az Eszterházy Károly Főiskolán. A január 26 és 30 között tartott továbbképzést, főiskolánk B épületének 120-as termében nyitotta meg dr. Liptai Kálmán rektor úr.

 

A nagy sikerre való tekintettel a nyári képzés után ismét meghirdették a Bor-és Gasztroturizmus Téli Egyetemet. A továbbképzést főiskolánk rektora, dr. Liptai Kálmán nyitotta meg, aki elmondta, a sors nagy kegyeltjének tartja magát amiért már beutazhatta a fél világot, mégis itthon érzi magát a legjobban. Ezután hozzátette, reméli, a Téli Egyetemre érkezők is ugyanilyen jól fogják érezni magukat. A szót dr. Dávid Lóránt, a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar dékánja vette át, ismertetve az 5 napos képzés menetét. A kar vezetője elmondta, a résztvevők között vannak olyanok, akik intézményünk gasztronómiai menedzser szakirányos továbbképzésére járnak, és a Téli Egyetemen teljesítik 20 órás szakmai gyakorlatukat. Továbbá Csíkszeredáról, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemről is érkezett 17 hallgató és egy oktató, így nemzetköziesítve a programot. Az első nap főszereplője Buday Péter, mesterszakács volt, akivel kuszkuszos csirkemellet és csicsóka krémlevest sült fokhagymával készítettek el az újdonsült „kukták".
A továbbképzés a TÁMOP 4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0014 "Élelmiszerbiztonság és gasztronómia vonatkozású egyetemi együttműködés" címen elnyert pályázat keretében valósul meg.

További részletek a www.palettaonline.hu – n érhetők el.

Szerző: Ress Alexandra Héla
Fotós: Gáll Péter


< Vissza