Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Gazdasági szóbeli próbanyelvvizsgák

Utolsó módosítás: 2015. október 12.

Az Eszterházy Károly Főiskolán 2015. szeptember 25-én a Kutatók éjszakája rendezvény sorozat egyik programja volt a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) gazdasági nyelvvizsga rendszerének bemutatása és a nyilvános szóbeli próbanyelvvizsgák

A rendezvény iránt igen nagy volt az érdeklődés, több mint 60 –an voltak jelen. Az érdeklődők egyik jelentős része az EKF Gazdaságtudományi Intézetének hallgatói voltak. A főiskolás hallgatókon kívül a Neumann János Középiskola és Kollégium végzős 13. e osztályának diákjai is jelen voltak, akik szakmai idegen nyelvet is tanulnak,- valamint felkészítő tanáraik Beke Noémi és Kripkó Zoltánné tanárnők.
A résztvevők először a BGF gazdasági nyelvvizsga rendszerről kaptak tájékoztatást. Ezt követően három közép és három felsőfokú angol üzleti nyilvános szóbeli vizsgára került sor.
Az Eszterházy Károly Főiskola hallgatói Szivós Viktória FOSZ TV II., Luzsi Anna BA TV II. és Juhász Regina BA TV II. évfolyamos hallgatók középfokú,
a Neumann Középiskolából Goller Laura Patrícia, Utassy Dénes és Eged Renátó felsőfokú szóbeli próbanyelvvizsgát tettek.
A vizsgáztatásban a főiskola Szakmai Idegen Nyelvi Csoportjának akkreditált vizsgáztató tanárai Hernádi Györgyi, Dr. Halmosné Vári Judit és Dr. Tóth Éva vettek részt.
A hagyományokhoz híven nem csak a vizsgáztatók, hanem a közönség is pontozott. A szóbeli vizsgák után ez alkalommal a vizsgáztatók értékelték is a hallott feleleteket. A nyilvános értékelését különösen hasznosnak ítélték a jelenlévők, mert a további felkészüléshez sok használható, fontos információt kaptak.
A vizsgáztatók és a közönség egyöntetű véleménye alapján elmondhatjuk, hogy nagyon imponáló tudásról adtak számot a próbavizsgázók. Köszönet illeti őket a próbavizsga vállalásáért.
Teljesítményükhöz ezennel is gratulálunk és további sikereket kívánunk!

Végezetül a közönségtől kapott vélemények közül néhány:

„Nagyon hasznos volt, jó tanácsokat adtak a vizsgáztatók:"
„Sok új információt kaptam. Érdekes és kellemes tapasztalat volt:"
„Jó volt, érdekes volt, tapasztalatnak kiváló."
„Nagyon hasznosnak találtam, jó hogy van ilyen lehetőség."

A hírt küldte:Dr. Tóth Éva
főiskolai docens
csoportvezető
Szakmai Idegen Nyelvi Csoport

 

 

 


< Vissza