Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Krakkóban képviseltette magát a GTI

Utolsó módosítás: 2015. október 12.

Krakkóban került megrendezésre a 3rd Heritage Forum of Central Europe konferencia, illetve a The Creative City – Past, Present and Future nyári egyetem és workshop, ahol intézményünket Vasas Ádám, a Gazdaságtudományi Intézet kutatási asszisztens demonstrátora képviselte ösztöndíjasként.

Vasas Ádám a programra „A turizmus, mint a területfejlesztés lehetséges eszköze" témában folytatott kutatásával (utazási szokások mérése a rendszerváltás előtt és napjainkban) nyert részvételt. A kutatás témavezetője Dr. habil. Kovács Tibor, a Turizmus tanszék oktatója.

2015. szeptember 16-26. között, a European Campus of Excellence program keretein belül valósult meg a The Creative City – Past, Present and Future névre keresztelt nyári egyetem, amelyre összesen 30, az urbanisztika és örökségmenedzsment iránt érdeklődő hallgató és fiatal kutató nyert részvételi lehetőséget Európa szerte. A programot a 3rd Heritage Forum of Central Europe konferenciával nyitották a szervezők, ahol több mint 80 előadó 16 ország képviseletében volt jelen. A három napos nemzetközi eseményen összesen hét szekción belül számos neves kutató és szakértő tartott előadást, illetve fejtette ki véleményét a plenáris üléseken. A The Creative City – Past, Present and Future nyári egyetem fő célja az volt, hogy összegyűjtse a téma iránt érdeklődő legtehetségesebb hallgatókat és fiatal kutatókat Európából, hogy közösen ötleteljenek és fogalmazzák meg véleményüket a kreatív városfejlesztés mibenlétéről. A fiatalok a program során nemzetközi szaktekintélyektől hallgattak előadásokat, tanulmányutakon vettek részt lengyelországi poszt-indusztriális városokban, ahol a kreatív iparágak kiemelkedően hozzájárulnak a helyi urbanisztikai folyamatokhoz, illetve csapatokba tömörülve dolgoztak ki kreatív városfejlesztési akciójavaslatokat. A csoportmunka eredményeit a nyári egyetemet befogadó krakkói International Cultural Centre (ICC) intézmény munkatársainak, a programban résztvevő kutató professzoroknak és szakembereknek, illetve egymásnak prezentálták a résztvevők. Az eredmények többek között Németországból, Skóciából és Lengyelországból érkező szakembereket is megihlettek.

 

 

 


< Vissza