Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

SZÉCHENYI ÁGNEST KÖSZÖNTÖTTÉK

Utolsó módosítás: 2017. május 24.

60. születésnapja alkalmából lepték meg kollégái az Eszterházy Károly Egyetem oktatóját, dr. habil Széchenyi Ágnes főiskolai tanárt, Pulitzer-díjas sajtótörténészt a Líceum kápolnájában. Az ünnepelt a program végén ajándékot is kapott: egy, a kollégák tanulmányaiból szerkesztett kötetet.

Nem számított a születésnapi köszöntésre Széchenyi Ágnes, kollégái, barátai váratlanul lepték meg ünnepi műsorral a Líceum kápolnájában.

 

Dr. Liptai Kálmán, az Eszterházy Károly Egyetem rektora köszöntőjében úgy fogalmazott: Széchenyi Ágnes olyan szakmai munkát végez Budapesten, mely bőségesen kitöltené az mindennapjait, ő azonban vállalja az egri oktatást, és ez teszi teljesebbé az életét. Sosem hunyja be a szemét a gondok felett, az egyetem gondjait is mindig igyekszik megoldani, és szeretettel, felelősségteljes gondolkodással fordul a hallgatók felé. A rektori köszöntő után a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar vezetősége nevében dr. Tánczos Tamás dékánhelyettes, tanszékvezető egyetemi docens gratulált az ünnepeltnek, majd az Ének-zene Tanszék művésztanárainak meglepetés előadása következett.

Az ünnepi műsort Jónás Zoltán ny. kulturális programigazgató és Farkas Anett hallgató előadása folytatta, akik Janus Pannonius Dicsőítő ének a veronai Guarinóhoz című művét tolmácsolták.

A köszöntések sorát Martin József főiskolai tanár, az ünnepség ötletadója zárta, aki hangsúlyozta: az ünnepelt türelemmel és tehetséggel végzi kutatói és oktatói munkáját, a hallgatóknak és a kollégáknak is nagy szükségük van az ilyen oktatók empátiájára, igaz emberségére.
A köszöntők után átadták a meglepetés-ajándékot: a kollégák tanulmányaiból összeállított kötetet.

Széchenyi Ágnes elérzékenyülten köszönte meg a megemlékezést és az ajándékokat. Kérdésünkre elmondta: meglepték a kollégák, nem számított ilyen ünneplésre, nagyon meghatódott. Hozzátette: 1995 óta tanít Egerben, a kommunikáció szak elindításában segédkezett. Nagyon izgalmas korszak volt, a mai napig sok hallgatóval tartja a kapcsolatot. Arra a kérdésre, hogy pályáján kik inspirálták a leginkább, úgy felelt: elsőként a nagypapája, aki felfedezte benne a tehetséget. Egyetemi tanárai is hatottak rá, de furcsamód inkább a negatívumaikkal, ideológiájukkal, akik ezzel épp arra tanították meg, hogy az országban igenis lehet ideológiai sokszínűség. Sokat köszönhet az Élet és Irodalom szerkesztőségének, ahol tíz évig dolgozott, valamint Bélády Miklós irodalomtörténésznek és Kabdebó Lórántnak, aki bevezette a Szigligeti Alkotóház társaságába. Széchenyi Ágnes elárulta azt is: jelenleg egy Schöpflin Aladár-szöveg kiadásán dolgozik.

Szeretettel gratulálunk az ünnepeltnek!

Fotók: Szántó György


< Vissza