Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Üzemlátogatáson jártak a hallgatóink

Utolsó módosítás: 2015. március 12.

A Gazdaságtudományi Intézet hallgatói a Szentkirályi Ásványvíz Kft-t, és a Mercedes-Benz Manufacturing Hungaryt látogatták meg

Vincze Annamária Gazdálkodási és menedzsment szakos hallgató a következő élménybeszámolóval nyújt tájékoztatást a tartalmas napról.

2015. február 20, 05 óra 30 perc: a korai indulás ellenére egész szép számmal összegyűltünk a főiskola B épülete előtt. Mindenki fáradt, de annál lelkesebb.
9 órakor már Szentkirályon voltunk a Szentkirályi Ásványvíz Kft. épületében. A csapatnak a nagy létszám miatt ketté kellett válnia, így mi egy rövid prezentációval kezdtünk Dr. Németh József előadásában, amiben megismerhettük a cég történetén kívül azt a rengeteg előírást, aminek meg kell felelnie egy ásványvíznek. Ezt követően megtekinthettük a Szentkirályi valamint az Emese forrásokat, majd pedig azt a labort, ahol a fejlesztések készülnek. Megnézhettük hogyan és miből készül a PET palack valamint, hogy milyen folyamatok szükségesek még ahhoz, hogy az ásványvíz/üdítő a raktárba, onnan pedig a boltok polcaira kerüljön.
11 óra 30 perckor már Kecskeméten voltunk a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.-nél, ahol mindannyian rácsodálkoztunk a gyár méretére. A látogató központban megtekintettük egy rövid bemutatót a cégről valamint a legnagyobb mérföldkövekről. Miután mindenki felvette a láthatósági mellényt valamint a fülhallgatót, indulhatott a séta. Az első és az utolsó mozdulatokat is láthattuk az autógyártás vonatkozásában. Több üzemen is áthaladtunk, de a gyártó csarnokok közötti nagy távolságot autóbusszal tettük meg. Hatalmas élménnyel gazdagodtunk ezalatt a 2 óra alatt, hiszen nem mindenki mondhatja el magáról, hogy látott egy autót legördülni a gyártósorról.
Este 6 óra előtt értünk vissza Egerbe fáradtan, de élményekkel tele.

A Szentkirályi boszorkánykonyhájában

A KRONES palackozó sora

5 millió liter ásványvízzel

Csoportunk a Mercedes bejáratánál


< Vissza