Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Üzleti Gazdaságtan tanulmányi verseny második alkalommal

Utolsó módosítás: 2015. február 12.

Az egri Andrássy György Katolikus Közgazdasági Középiskola pontosan egy évvel ezelőtt rendezte meg az első Üzleti gazdaságtan tanulmányi versenyt a régió középiskolásai számára, hagyományteremtő szándékkal. A verseny alapvető célkitűzése a tanulók érettségi vizsgájának segítése előzetes felmérés, tapasztalatszerzés révén, emellett a verseny lehetőséget nyújt a Szakmai Érettségi Tárgyak Versenyét (SZÉTV) megelőző megmérettetésre is.

Az első verseny eredményességét jelzi, hogy az üzleti gazdaságtan verseny döntőjébe jutott diákok a különböző országos versenyeken is szép eredményeket értek el (az „első 10-es listán": 1., 3., 7., 8. és további jó helyezések ), továbbá a „verseny vonzereje" is megnövekedett. A második üzleti gazdaságtan tanulmányi versenyben a régió 5 oktatási intézményének diákjai vettek részt. A verseny érettségi szintű írásbeli elődöntőjét követően, 11 tanuló jutott be a döntőbe.

A 2015. január 30.-án az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Középiskolában –az írásbeli feladatsor mellett-, egy esettanulmány megoldási lehetőségeit kellett szóban felvázolniuk és indokolniuk a versenyzőknek. A versenybizottság tagjai „immár hagyományosan" az EKF részéről Hollóné Dr Kacsó Erzsébet főiskolai tanár és Tajtiné Szilágyi Kata tanársegéd, PhD hallgató (aki a felkészítést egyik alapját képező Üzleti gazdaságtan tankönyvet és feladatgyűjteményt készítette) valamint Nagyjánosi Gyuláné közgazdásztanár (aki az említett tankönyvek egyik lektora).

A második „Üzleti gazdaságtan Tanulmányi verseny" eredménylistája (a szokásosnál hosszabb, mert a diákok színvonalas teljesítményt nyújtottak, az írásbeli és a szóbeli összesített pontszámok csekély eltérést jeleztek a helyezési rangsorban.)
I. helyezett: Somorjai Bence - Andrássy György Katolikus Közgazdasági Középiskola
II. helyezett: Oszlánczi Kittí - Andrássy György Katolikus Közgazdasági Középiskola
III. helyezett: Julis Csenge Anita – Neumann János Középiskola és Kollégium
IV. helyezett: Gergely Brigitta - Andrássy György Katolikus Közgazdasági Középiskola
V. helyezett: Horváth Anita – Széchenyi István Római Katolikus Középiskola

A helyezetteknek és valamennyi döntőbe jutott diáknak (Kis Szabina, Nagy Natasa, Nagy Máté, Németh Petra, Portik-Dobos Bence, Takács Katalin) gratulálunk és további szép eredményeket kívánunk!
Gratulálunk és köszönet mondunk a felkészítő tanároknak: Tóth Ágota tanárnőnek (Széchenyi István Római Katolikus Középiskola, Hatvan), Vizi Izabella tanárnőnek (Neumann János Középiskola és Kollégium Eger), és nem utolsósorban a legtöbb diák szakmai munkáját támogató Ikládiné Rácz Gyöngyi tanárnőnek (Andrássy György Katolikus Közgazdasági Középiskola, Eger).
A második „Üzleti gazdaságtan Tanulmányi verseny feladatainak összeállításában és az írásbeli dolgozatok javításában együttműködtek a résztvevő intézmények tanárai, e munkákban jelentős szerepet vállaltak Tajtiné Szilágyi Kata és Vizi Izabella tanárnők.
A verseny feltételeinek biztosításáért külön köszönet illeti Andrássy György Katolikus Közgazdasági Középiskola vezetőit, a döntőben résztvevő diákok tevékenységét koordináló tanárkollégákat és nem utolsósorban a verseny fő szervezőjét Ikládiné Rácz Gyöngyi tanárnőt.

Bízunk abban, hogy az érettségire való felkészülést segítő, és a továbbtanulásra motiváló verseny a jövőben is folytatódik.

 

 

 

 

 


< Vissza