Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

ICAI 2020

Utolsó módosítás: 2020. január 30.

Idén 11. almalommal szervezik meg az Eszterházy Károly Egyetemen a nemzetközi alkalmazott informatikai konferenciát január 29-31-ig.

Az ICAI (International Conference on Applied Informatics) megnyitóján dr. Juhász Tibor rektorhelyettes köszöntötte a konferencia résztvevőit, elmondta: az első konferenciát 1993-ban szervezték. Szólt az egyetem informatikai képzésének változásáról, fejlődéséről, melynek eredményeképp január 1-től Informatikai Karral bővült az intézmény. Emlékezett tavaly elhunyt oktatónkra, dr. Csőke Lajosra, a konferencia egyik alapítójára.


A társszervező Debreceni Egyetem oktatója, dr. Fazekas István is a konferencia múltjáról szólt, kiemelve azokat a személyeket, akik hozzájárultak a nemzetközi találkozó sikerességéhez.


A szervezők nevében a megnyitó résztvevőit köszöntötte dr. Kovásznai Gergely egyetemi docens is, aki információkkal látta el az előadókat a konferencia menetéről. A háromnapos konferencián, melynek a Leányka úti C épület ad otthont, több szekcióban tartanak előadásokat, valamint poszter szekcióban mutatják be kutatási eredményeiket a résztvevők.


Írta: Berán-Juhász Henrietta
Fotó: Balogh Tibor


< Vissza