Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

A XXI. század infokommunikációs technológiái

Utolsó módosítás: 2014. december 16.

Az Eszterházy Károly Főiskola Médiainformatika Intézet Humáninformatika Tanszéke az észak-magyarországi régió középfokú oktatási intézmény végzős diákjainak tartott szakmai előadást Hatvanban Racsko Réka és Antal Péter.

A kezdeményezés célja kettős: egyrészt szeretnénk megismertetni a 21. századi infokommunikációs eszközök új, tanulást segítő lehetőségeit a jövő digitális állampolgáraival, másrészt a főiskola nyújtotta oktatási-képzési lehetőségeket is megmutatjuk.
Az előadás során a diákok az információ termelődés trendjeiről, a jövő osztályterméről és könyvtáráról, valamint a mobilkommunikáció új lehetőségeiről hallhattak interaktív előadást. Majd a gyakorlatban próbálhatták ki a táblagépeken elérhető e-tankönyveket és az oktatáshoz kapcsolódó kiterjesztett valóság alkalmazásait.

A bemutató Hatvanban három középiskolában, Damjanich János Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumban, a Széchenyi István Római Katolikus Középiskolában és a Bajza József Gimnázium és Szakközépiskolában került megtartásra.
A jövőben tervezzük a főiskola gyakorlóiskoláján, a gyöngyösi Berze Nagy János Gimnáziumban, Sárospatakon a Művelődés Háza és Könyvtára, valamint sárospataki környéki intézményekben szakmai előadásokkal felhívni a figyelmet a könyvtárakban lévő lehetőségekre.


Lengyelné dr. Molnár Tünde
tanszékvezető főiskolai tanár, Humáninformatika Tanszék

 

 

 


< Vissza