Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

EKE PSZICHOLÓGIAI NAPOK I.

Utolsó módosítás: 2020. november 10.

Az Eszterházy Károly Egyetem Pedagógiai Kar Pszichológia Intézete és az MTA MAB Pszichológiai Szakbizottsága közös rendezvénysorozatot szervez a Magyar Tudomány Ünnepe 2020 alkalmából.

A sorozat első programján docensek osztják meg gondolataikat a pozitív gondolkodás, annak hatásával kapcsolatos elméletek, valamint kutatásokon alapuló gyakorlati megközelítéseken keresztül. Lényeges szempont, hogy a koronavírus sújtotta napjainkban a természetes félelmek, szorongások mellett lássuk meg a jót, a szépet, érezzünk kiutat a „problémás" világban.

Tudományos előadások:

- Dr. habil. Harmat László, PhD. (Pszichológus: Linnaeus Egyetem, Vaxjö (Svédország) és EKE PK Pszichológia Intézet): Az alkotás öröme A flow élmény vizsgálata a zenei és egyéb művészeti alkotó tevékenységek során.

- Dr. Mező Ferenc, PhD. (Pszichológus: EKE PK Pszichológia Intézet és a Kocka Kör Tehetséggondozó Kulturális Egyesület): Kreativitás: áldás vagy átok.

- Dr. Taskó Tünde Anna, PhD. (Pszichológus: EKE PK Pszichológia Intézet): A pozitív pszichológia elméletei és a pszichológusi munkába beépíthető gyakorlati hasznosulása.

- Dr. Mester Dolli, PhD. (Pszichológus: EKE PK Pszichológia Intézet): „Fejben dől el", azaz a gondolatok hatása életünkre.

- Dr. Szilágyi István, PhD. (Pszichológus: EKE, professor emeritus): „Tudunk segíteni?" Szociálpedagógus hallgatók felkészítése óvodai-iskolai segítő munkára.

Az esemény az alábbi linken keresztül követhető:
LINK 

A programsorozat következő lépcsőiről, a november 14-i és 28-i programról itt olvashatnak részletesen: MTÜ 2020.pszichologia


< Vissza