Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Lehengerlő hallgatói tudományos eredmények Nagyváradon

Utolsó módosítás: 2014. szeptember 10.

2014. május 8. és 10. között a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem adott otthont a 17. alkalommal megrendezésre kerülő Partiumi Tudományos Diákköri Konferenciának (PTDK).

 

Főiskolánkat a Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar (TKTK) Médiainformatika Intézetének informatikus könyvtáros és kulturális örökség tanulmányok szakos hallgatói közül hatan képviselték. Eredményeik magukért beszélnek, hiszen száz százalékos teljesítményt nyújtottak: mind a hatan helyezést értek el!

A PTDK főszervezője, Dr. Szász Erzsébet az alábbiakban látja a tudományos rendezvény fontosságát: „A konferencia célja a Kárpát-medencében élő egyetemi hallgatók tudományos kutatási tevékenységének támogatása és fellendítése, a tantervi képzésnél magasabb szintű, tudományos igényű tevékenység ösztönzése. [...] Abban a reményben adunk évente helyet e rendezvénynek, hogy az elhangzott előadások alatt kimondott szavak mögött olyan gondolatok vannak, amelyek élethelyzeteket, attitűdöket, nem utolsósorban pedig világunkat változtathatják meg – vagy legalább megpróbálják. Munkánk eredménye így elsősorban nem számokban, odaítélt díjakban mérhető, hanem az előadók és hallgatóik életére hosszú távon, közvetlen és közvetett módon gyakorolt hatásában." Tartalmas és a tehetséggondozás előremutató céljait megfogalmazó gondolat. Hálásak lehetünk hallgatóinknak és felkészítő tanáraiknak, hogy alkotó részeseivé váltak ennek a progresszív folyamatnak. Mindannyian nagyszerű teljesítményt nyújtottak ugyanis! Szívből gratulálunk jelenleg elért és a későbbiekben kiteljesedő sikereikhez egyaránt! Sikerük a Médiainformatika Intézet, a Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, valamint az Eszterházy Károly Főiskola sikere is, amire méltán lehetünk büszkék!

 

A kiváló eredményeket felmutató EKF-es hallgatók neveit, dolgozataik címét és témavezetőik nevét az alábbi felsorolásban olvashatják:

VII. Neveléstudományok szekció

2. hely: Vancsik Annamária (kulturális örökség tanulmányok MA 2. évf.): Hagyományos és rendhagyó módszerek az olasz múzeumpedagógiában (témavezető: Dr. Sarkadi-Nagy Emese, főiskolai docens)

VIII. Nyelv, kultúra és civilizáció szekció

1. hely: Szűcs Kata Ágnes (kulturális örökség tanulmányok MA 2. évf.): A Szent Erzsébet-kultusz Magyarországon és Portugáliában (témavezető: Dr. Verók Attila, főiskolai docens)

2. hely: Odler Zsolt (kulturális örökség tanulmányok MA 1. évf.): A püspöki szék becsülete kontra egy épített kulturális örökség elvesztése. Életmódminták a 18. században, avagy a fényűző „kéjlak", a felsőtárkányi Fuorcontrasti (témavezető: Dr. Tóvári Judit, főiskolai tanár)

3. hely: Szilvási Orsolya (informatikus könyvtáros BA 3. évf.): Kulturális örökségünk zempléni emlékei a digitális könyvtárakban (témavezető: Dr. Tóvári Judit, főiskolai tanár)

IX. Társadalomtudományok szekció

1. hely: Varga Bence (informatikus könyvtáros MA 1. évf.): Az elektronikus dokumentumok feldolgozásának problémái (témavezető: Dr. Tóvári Judit, főiskolai tanár)

3. hely: Petrenkó Lea (informatikus könyvtáros BA 2. évf.): A webtechnológia hatása a könyvtári katalógusokra (témavezető: Dr. Tóvári Judit, főiskolai tanár)

Az EKF TKTK-ról a Neveléstudományok szekció zsűrijének munkáját Dr. Fazakas Ida, a Magyar nyelv és irodalom szekcióét pedig Dr. Verók Attila segítette a helyszínen. Kísérőtanárként Dr. Tóvári Judit volt jelen a rendezvényen.

 

A hírt küldte:
Dr. Estefánné dr. Varga Magdolna
dékán
Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar


< Vissza