Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

PÁLYAALKALMASSÁGI VIZSGÁK A Pedagógiai Karon

Utolsó módosítás: 2020. július 08.

Osztatlan tanárképzésre jelentkezők számára

A Fenntartó tájékoztatása szerint – a koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt – az osztatlan tanárképzésre jelentkezők pályaalkalmasságát kizárólag a jelentkező előzetesen megküldött motivációs levele és nyilatkozata alapján bírálják el. Ennek megfelelően a pályaalkalmassági vizsgán nem kell személyesen megjelenni.

Azoknak a jelentkezőknek, akiknek az Oktatási Hivatal a pályaalkalmassági vizsga letételére az Eszterházy Károly Egyetemet jelölte ki, a Felvételi és Képzésszervezési Osztály 2020. május 15-ig elektronikus levélben – a jelentkezés során megadott e-mail címre – részletes tájékoztatást küld.

Az alkalmassági vizsgát egy helyen, a jelentkezési sorrendben első osztatlan tanárképzési jelentkezési hely intézményében kell teljesíteni.
Ennek eredménye valamennyi további osztatlan tanári jelentkezésre érvényes. A pályaalkalmassági vizsgálat eredménye „alkalmas" vagy „nem alkalmas" lehet. Aki nem felel meg az alkalmassági vizsgán, nem vehető fel osztatlan tanárképzésre.

Amennyiben a jelentkező pályán levő pedagógus, akkor a pedagógus munkakörben történő foglalkoztatás igazolásának benyújtása mentesít a pályaalkalmassági vizsgálat alól.

További információkról az alábbi linkekre kattintva tájékozódhat:

tajekoztato-osztatlan-tanarkepzes-palyaalkalmassagi-vizsga 

 

Csecsemő- és kisgyermeknevelő, tanító és óvodapedagógus szakra jelentkezők számára

A Fenntartó tájékoztatása szerint – a koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt – a csecsemő- és kisgyermeknevelő, a tanító és az óvodapedagógus szakra jelentkezők alkalmasságát kizárólag a jelentkező előzetesen megküldött nyilatkozata alapján bírálják el. Ennek megfelelően a 2020. május-júniusi felvételi eljárásban résztvevőknek további alkalmassági vizsgán nem kell személyesen megjelenni.

Nem kell nyilatkozatot kitölteni azoknak a jelentkezőknek, akik előalkalmassági vizsga során megfelelt minősítést szereztek.

Azoknak a jelentkezőknek, akiknek az Oktatási Hivatal az alkalmassági vizsga letételére az Eszterházy Károly Egyetemet jelölte ki, a Felvételi és Képzésszervezési Osztály 2020. május 15-ig elektronikus levélben – a jelentkezés során megadott e-mail címre – részletes tájékoztatást küld.
További információkról az alábbi linkekre kattintva tájékozódhat:

tajekoztato-csecsemo-tanito-ovodapedagogus-palyaalkalmassagi-vizsga

 

Felhívjuk a figyelmet az egyetemi honlap elkövetkezendő időszakban történő gyakori látogatására, ahol a legfrissebb információk folyamatosan közzétételre kerülnek.

 


< Vissza