Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Tudományról Diákoknak Kíváncsiságból

Utolsó módosítás: 2014. szeptember 10.

A TKTK TDK közösségi rendezvénye a Főiskolán

Óriási érdeklődés kísérte a TKTK tehetségműhely vezetői által szervezett Tudományról Diákoknak Kíváncsiságból fantázia névvel jelzett közösségi TDK rendezvényt, amelybe most a Nemzeti Tehetség Programban szereplő Tehetségútlevél szellemében az egri középiskolások is bekapcsolódtak.

A főiskola rektora és a kar dékánasszonya köszöntötte a résztvevőket, ezt követően közös gondolkodás indult meg kiscsoportos munkában.

A „tehetségre hangolódás" után a rendezvényen a tehetséges középiskolások betekintést nyerhettek a kar tehetségműhelyeinek működésébe, és lehetőséget kaptak az érdeklődési területükön létrehozott esszé, tanulmány nyilvános bemutatására, előadás vagy poszter előadás formájában. A tehetségműhely hallgató tagjai és tanárai is konstruktív visszajelzéseket adtak előadásukra, ezáltal közös gondolkodás indult meg a középiskolás tehetségek és a felsőoktatásban lévő tehetségműhelyek hallgatói között.

A középiskolás diákokat mentortanáraik is elkísérték, így az alkalom lehetőséget teremtett a karon működő tehetségműhelyek vezetői, oktatói és a középiskolások mentortanárai közötti szakmai tapasztalatcserére is.

Mindenki nyert, hiszen a nap végén Tehetségútlevelet kaptak a résztvevő középiskolások, s meghívást tudhattak magukénak a Főiskolán működő tehetségműhelyekbe. A diákok és a felkészítő tanárok elismerően nyilatkoztak a kezdeményezésről, s már most biztos, hogy a rendezvény folytatódni fog, ezzel is erősítve a Főiskola és az Egerben lévő középiskolák kapcsolatát!

Díjazottak:

 1.  Farkas Marcell, Neumann János Középiskola és Kollégium
 2.  Rimár Máté - Székely Szilveszter, Neumann János Középiskola és Kollégium
 3.  Széles-Kovács Gyula, Szilágyi Erzsébet Gimnázium


Különdíjasok:

 - Anga Zalán, Neumann János Középiskola és Kollégium
 - Boza Anna - Linkecs Melinda, Andrássy György Katolikus Közgazdasági Középiskola
 - Tóth Petra, EKF Gyakorló Iskola

 

A hírt küldték: a TKTK TDK műhelyeinek vezetői:
Borbás László, Dr. Hadnagy József, Dr. Hatvani Andrea, Dr. Simándi Szilvia, Dr. Verók Attila, Dr. Virág Irén


< Vissza