Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

V. NEMZETKÖZI INTERDISZCIPLINÁRIS KONFERENCIA

Utolsó módosítás: 2020. március 23.

Az Eszterházy Károly Egyetem részvétele az V. Nemzetközi Interdiszciplináris Konferencián.

Az Eszterházy Károly Egyetem oktatói és doktoranduszai is szerepeltek az V. Nemzetközi Interdiszciplináris Konferencián.

A mesterséges intelligenciától a rákkutatáson és az űrkutatáson át a pedagógiáig terjedt az előadások témája az V. Nemzetközi Interdiszciplináris Konferencián, ahol 16 ország 274 résztvevőjének 202 előadása fókuszált az említett témákra. A rendezvény tágabb résztvevői köre országonként, illetve szűkebb szervezői köre (főszervező: Kocka Kör Tehetséggondozó Kulturális Egyesület, a szervező bizottság vezetője: dr. Mező Ferenc, a Kocka Kör elnöke):

Tekintettel a COVID-19 (koronavírus-betegség) járványának kockázatára, a rendezvény e-konferenciaként valósult meg, személyes jelenlét nélkül. Ez gyakorlatilag azt is jelenti, hogy az eredetileg tervezett 2020.03.20-i dátum helyett, 2020.03.15-től 2020.05.01-ig terjed a konferencia időszaka (az egy napra tervezett rendezvény így másfél hónapon át tartó rendezvénnyé vált) az alábbi forgatókönyv szerint:

A prezentációk megtekinthetők az alábbi linken, az „I would like to get to know the uploaded presentations. / Szeretném megismerni a feltöltött prezentációkat" opció választásával:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScwZNW4Hcb-1sAQboCwPjGIJCJKYAnKMIqI4ddl8qoTgmPc7A/viewform 
Társadalmi felelősségvállalási tevékenység formájában a rendezvényt három új tudományos, Open Access e-folyóirat is támogatja, ezek: Lélektan és hadviselés, Mesterséges intelligencia és OxIPO (közös elosztó oldaluk: http://www.kpluszf.com/KFS_folyoiratok.html ).

A konferencia interdiszciplináris jellegét tükrözi a szekciók listája is:
Section I. / I. Szekció: HEALTH AND MEDICINE 1 / EGÉSZSÉG ÉS ORVOSTUDOMÁNY 1.
Section II. / II. Szekció: HEALTH AND MEDICINE 2 / EGÉSZSÉG ÉS ORVOSTUDOMÁNY 2.
Section III. / III. Szekció: ENVIRONMENT / KÖRNYEZET
Section IV. / IV. Szekció: PEDAGOGY, RELIGION AND SOCIETY / PEDAGÓGIA, VALLÁS ÉS TÁRSADALOM
Section V. / V. Szekció: TALENT DEVELOPMENT AND SPECIAL EDUCATION / TEHETSÉGGONDOZÁS ÉS GYÓGYPEDAGÓGIA
Section VI. / VI. Szekció: Artificial intelligence and IT Culture / Mesterséges intelligencia és informatikai kultúra
Section VII. / VII. Szekció: ART AND HISTORY / MŰVÉSZET ÉS TÖRTÉNELEM
Section VIII. / VIII. Szekció: FAMILY, COMMUNITY, LAW AND ECONOMY / CSALÁD, KÖZÖSSÉG, JOG ÉS GAZDASÁG

A tudományági sokszínűség közötti összekötő kapocsként (a konferenciasorozat előző négy alkalmához hasonlóan) az idén (a konferenciát követő nyilvános kérdésfeltevési szakaszban) is azt kérték a szervezők az előadóktól, hogy legalább egy gondolat erejéig villantsák fel, hogyan kapcsolódik saját előadásuk a szervezők által megadott átfogó témakörökhöz. Az idei témakörök: „Humán élet a Földön kívül", a „Lélektan és hadviselés", a humán információfeldolgozás hatékonyságának fokozását célzó kutatásokat összefogó „OxIPO" elv, illetve a „Mesterséges intelligencia".
A 274 regisztrált résztvevő és a 202 prezentáció között megtalálhatók az Eszterházy Károly Egyetem Neveléstudományi Doktori Iskolája doktoranduszai (Almási Brigitta, Angeli Csenge, Hegedűs Renáta Ildikó, Kispál Dániel, Pálfi Dorina, Réti Tamás, Roszik Dóra, Sáfrány Judit, Tudlik Csilla, Varga-Csikász Csenge) és munkatársai, oktatói is: Apró Anna (Természettudományi kar, Földrajz és Környezettudományi Intézet, Környezettudományi és Tájökológiai Tanszék), Benedek Andrea és Mohammad Alamaireh (Károly Róbert Gyöngyösi Campus, Üzleti Tudományok Intézete), Ládiné Szabó Tünde (Gyakorlóiskola), Sebők Balázs (Pedagógiai Kar, Jászberényi Campus, Társadalomelméleti Tanszék), Hanák Zsuzsanna (Pedagógiai Kar, Pszichológia Intézet), K. Nagy Emese (Pedagógiai Kar) és Mező Ferenc (Pedagógia Kar, Pszichológia Intézet)

A hírt küldte: Dr Mező Ferenc, egyetemi docens, EKE Pszichológia Intézet


< Vissza