Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Szőlészeti és Borászati Intézet

Utolsó módosítás: 2020. szeptember 25.

  
   
 

   

Az intézet bemutatkozása


Intézetünk 2020-ban alakult és csatlakozott a Természettudományi Karhoz, a korábbi Szőlészeti és Borászati Tanszék utódaként. Az intézet működési helye az Eszterházy Károly Egyetem Kutatási és Fejlesztési Központ G épülete, illetve Kőlyuktető, az egyetem szőlészete és borászata. Az intézet az oktatási feladatokat a Sárospataki Comenius Campuson meghirdetett képzések esetében is ellátja. Az oktatáshoz kapcsolódó tevékenységek során az intézet szorosan együttműködik az Egyetem releváns karaival, és kiemelten a Kutatási és Fejlesztési Központ tudásközpontjaival és kutatóintézeteivel.

Az intézet az alábbi szakok gondozásáért és azok képzési programjainak minőségi fejlesztésért felel, valamint ellátja az oktatási, tananyagfejlesztési és oktatásszervezési feladatait:

Szőlész-borász mérnök felsőoktatási szakképzés
Szőlész-borász mérnöki alapképzési szak (BSc)


Képzéseink során kiemelten fontosnak tartjuk a gyakorlati ismeretek elsajátítását, ennek érdekében az Egyetem saját szőlészete és borászata mellett számos partner áll rendelkezésre. Hallgatóink egyes kurzusok keretében, pincelátogatások során ismerkedhetnek a hazai borvidékekkel.


Munkatársak

Dr. Zsófi Zsolt PhD. egyetemi docens
Dr. Villangó Szabolcs egyetemi adjunktus
Dr. Pók Tamás mesteroktató
Tóth Adrienn Mária tanszéki mérnök
Bozó Ádám oktatási asszisztens demonstrátor

 

 

Óraadók

Dr. Lőrincz György c. egyetemi tanár
Dr. Molnár Péter birtokigazgató Patrícius Borház

 
< Vissza