Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

ICAI 2017

Utolsó módosítás: 2017. január 28.

Nemzetközi informatikai konferenciát szervez az Eszterházy Károly Egyetem

Az Eszterházy Károly Egyetem és a Debreceni Egyetem az idén 10. alkalommal rendezi meg a Nemzetközi Alkalmazott Informatikai Konferenciát (International Conference on Applied Informatics, röviden ICAI). Az ICAI konferenciát még Arató Mátyás és Csőke Lajos tanár úr alapította 1993-ban. Az eltelt években ez a konferencia sorozat központi szerepet játszott a térség informatikai tudományos életében, olyan nagyszerű kutatók adtak elő a konferencián, mint egyetemünk rektora, az ELTE és a Debreceni Egyetem Informatikai Karának dékánjai. A tudományos utánpótlás területén is jelentős eredményeket mutat fel a konferencia, hiszen sok Ph.D. hallgató érkezik belföldről és külföldről is.

A 10. ICAI konferenciára több mint 100 kutató regisztrált, összesen 6 országból, több mint 80 előadással. Az előadások között 6 plenáris előadás is lesz, olyan központi kérdéseket tárgyalva, hogy milyen lesz a jövő Internetje, illetve a mesterséges intelligencia milyen tanuló algoritmusokra támaszkodhat.

A konferencia keretében 16 szekció lesz, amelyek felölelik az alkalmazott informatika teljes spektrumát, kezdve az oktatási alkalmazásoktól, egészen az objektum orientált programozásig. A konferencia helyszíne az Eszterházy Károly Egyetem főépülete. A megnyitóra január 30. 9:30-kor kerül sor a kápolnában. Ugyanitt lesznek a plenáris előadások is.

További információk a konferencia weblapján: http://icai.uni-eszterhazy.hu/


< Vissza