Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Környezeti nevelés: célok és eszközök

Utolsó módosítás: 2015. december 22.

Felhívás konferencia résztvételre

Az Eszterházy Károly Főiskola Neveléstudományi Doktori Iskolája, Természettudományi Kara és Tanárképző Központja, valamint a HERA Környezetpedagógiai Szakosztálya helyszíni és video-konferenciát rendez

Környezeti nevelés: célok és eszközök

címmel 2015. november 23-24-én Egerben, és a NIIF országos egyetemközi video-hálózat végpontjaiban (http://vvc.niif.hu/vidkonf/vidkonf_list).

A konferencia céljai:

  • Országos fórum biztosítása a környezeti nevelés tudományos műhelyei és gyakorlati megvalósítói számára, a tapasztalatok átadása és az egymástól tanulás érdekében.
  • A környezeti nevelés természeti, mérnöki és társadalmi vonatkozásait komplexen tükröző, a szekciókban bemutatandó (hipo)téziseket egyesítő, tartalmas elektronikus kiadvány összeállítása és közreadása.
  • A fenti célok költségtakarékos elérése a helyszíni- és a videokonferencia formák rugalmas kombinálásával.

Tervezett szekciók:

  • Az élő környezet védelme (biodiverzitás, élőhely-védelem, özönfajok, stb.)
  • Az élettelen környezet védelme (energiatudatosság, klímavédelem, stb.)
  • A környezeti nevelés helyszínei (iskola, múzeum, botanikus kert, média, stb.)
  • A környezet értékké válásának társadalmi feltételei (etika, fejlettség, stb.)

Mind a négy témakör törekszik a tartalom (célok) és a módszertan (eszközök) egységére, de szívesen látunk olyan előadásokat is, amelyek főként a módszerekre, pedagógiai jellemzőkre, illetve amelyek egy-egy tartalmi csomópontra (új felismerésre) fókuszálnak.

Mind a négy témakör szerepel az első napon egri helyszínnel (video-láthatósággal) és a második napon, virtuális helyszínekkel (interaktív video-közvetítéssel) tervezett programban. A video-közvetítés lehetősége mellett, poszter szekciót nem tervezünk.

A második nap (nov. 24, kedd) délutánján tervezünk egy video-beszélgetést is, Zöld kampusz - idea vagy valóság címmel, amelyre szívesen látjuk azon felsőoktatási helyszínek képviselőit is, akik a konferencia más szekcióira nem jelentkeznének. Erre a blokkra is kérünk helyszínenként legalább egy jelentkezést, hogy a kért video-pontot aktívvá tegyük.

A konferencián elhangzó előadásokat szeretnénk előre megjelentetni internetes formában a konferencia honlapján: kornyezetineveles.uni-eger.hu Ezért, a résztvevőktől a 2015. október 1-i jelentkezési határidőre nemcsak a regisztrációs lapot, de a közölni kívánt, max. 6 oldalas tanulmányokat is várjuk a fenti honlapon rövidesen megjelenő formátum szerint. (Aki nem kíván élni a közlés lehetőségével, a regisztrációs lap mellett attól is kérünk egy rövid összefoglalót, amit közreadunk.)

A részvétel és a publikációs lehetőség a konferencia minden fázisában ingyenes.

További információk a konferencia honlapján keresztül lesznek elérhetőek. Minden jelentkezőnek e-mailben válaszolunk, illetve jelezzük az időszerű tennivalókat.

Minden alkotót és érdeklődőt szeretettel várunk!

Mika János
Alprogram vezető
EKF NTDI
Pénzesné Kónya Erika
dékán
EKF TTK
Ütőné Visi Judit
főigazgató
EKF TK
Lükő István
elnök
HERA Kp Szo


A program "A tudományos képzés műhelyeinek továbbfejlesztése az Eszterházy Károly Főiskolán" című TÁMOP-4.2.2. B-15/1/KONV-2015-0016 projekt keretén belül valósult meg.


< Vissza