Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Történet

Utolsó módosítás: 2016. október 12.

A Természettudományi Kar története

A Természettudományi Kar viszonylag fiatal karnak mondható, hiszen - mint a főiskola más karai - mindössze 13 éves múltra tekint vissza, de a több évtizedes tanszéki, intézeti szakmai együttműködések hagyományai, a minőségelvűség, a szerteágazó akadémiai, társadalmi, gazdasági kapcsolatok jól átgondolt, évek óta követhető stratégiában fonódnak össze.

A Kari struktúra működését Dr. Orbán Sándor egyetemi tanár kezdte el dékánként 2002-ben, majd Dr. Liptai Kálmán habilitált főiskolai tanár folytatta 2008-tól 2013-ig. A több, mint 60 éve folyó pedagógusképzések folytatása mellett a bolognai típusú képzések jelentek meg a kar képzési portfóliójában, egyre több szakon.

A jövőképet alkotó célok - a gazdag kínálatú, színvonalas, átjárható képzések biztosítása és a K+F+I és a kapcsolódó szolgáltatások támogatásával az észak-magyarországi régió meghatározó természettudományi központjává válni - részleteiben tervezett program mentén és a jelenleg meglévő feltételek mellett a Természettudományi Karnak teljesíthető kihívás, ezen az úton halad tovább.


< Vissza