Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

116 ezer 800 métert futottak a tudósok

Utolsó módosítás: 2017. október 06.

Összességében csaknem 3 maratoni távot teljesítettek a III. TUDÓS MARATON - Petrovai József Emlékfutás indulói

A III. Tudós Maraton - Petrovai József Emlékfutás szervezői idén is több újdonsággal szolgáltak: ezek között említésre méltó az új helyszín, a csapatverseny és a vándorserleg is. Az esemény két házigazdája az Eszterházy Károly Egyetem Sporttudományi Intézete, illetve a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék volt. A rendezvény az Egri Campus Kutatók Éjszakája programjait színesítette.

Nem csupán a verőfényes napsütés, hanem a Szentmarjay Tibor Városi Stadion néhány nappal korábban átadott műanyag borítású rekoltán pályája is önfeledt mozgásra ösztönözte a III. Tudós Maraton - Petrovai József Emlékfutás indulóit. A jelenlévőket a házigazdák Dr. Bognár József, a Sporttudományi Intézet, valamint Dr. Mizser Attila a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék vezetői köszöntötték. Ezt követően hangzottak el Dr. Juhász Tibor megbízott rektorhelyettes, majd pedig ifj. Petrovai József Eger város sport -, illetve a Magyar Atlétikai Szövetség ugró és összetett szakági referensének üdvözlő szavai.


A hivatalos megnyitó résztvevői


Sokan megtisztelték az emlékfutást jelenlétükkel

A hivatalos megnyitót követően a jelenlévők tiszteletkörrel emlékeztek a 3 évvel ezelőtt elhunyt id. Petrovai Józsefre, a Sporttudományi Intézet köztiszteletben álló oktatójára, városunk és intézményünk méltán elismert atlétikai szakemberére.


A házigazdák tiszteletköre a családtagokkal kísérve


A Sporttudományi Intézet és a TTK munkatársainak tiszteletköre

A program folytatásában az érdeklődők 18 prezentációt hallgattak végig. A résztvevő oktatók és doktorandusz hallgatók arra vállalkoztak, hogy egy-egy hozzájuk közel álló kutatási téma 5˗8 perces prezentációját követően - saját edzettségi állapotuk és fizikai erőnlétük ismeretében - a szóbeli előadásuk időtartamát futva, kocogva is teljesítik a Szentmarjay Tibor Városi Stadion ruganyos futópályáján. A rövid szakmai beszámolók levezető elnöki teendőit Dr. Juhász Tibor megbízott rektorhelyettes, Pénzesné Dr. Kónya Erika a Természettudományi Kar dékánja, és Dr. Mizser Attila a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék vezetője látta el.


Dr. Bognár József intézetvezető prezentáció közben


Az érdeklődő hallgatóság

A III. Tudós Maraton - Petrovai József Emlékfutás újdonságai közé tartozott, hogy a szervezők a jelentkezők közül - véletlenszerű kiválasztással -3-4 fős csapatokat állítottak össze, és így kellett a kilométereket begyűjteni. A legtöbb 400 méteres kört a Természettudományi Kar 2. számú csapatának sikerült lefutnia, összesen 18 ezer métert. A 45 kört Dr. Marschall Mariann, Dr. Juhász Tibor, Dr. Király Sándor és Dr. Váczi Péter teljesítette, ezzel kiérdemelve a Petrovai család által a győztesek számára felajánlott vándor- és örökserleget.


Mindenki nyertes

A program zárásakor elhangzott, az emlékfutás több szempontból is emlékezetes marad: az oldott hangulatú együttlét élményén túl a jelenlévők izgalmas szakmai előadásoknak is részesei lehettek, mindeközben pedig a résztvevők összesen , azaz 2,76 maratoni távot teljesítettek, mely számok magukért beszélnek.

A szervezők azt remélik, hogy ismét sikerült olyan vonzó és élményekkel teli programot kínálni, hogy jövőre is számíthatnak az érdeklődők figyelmére.

Fotó: Szántó György, Estefán Bálint


< Vissza