Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

90 éves korában köszöntötték Dr. Vajon Imrét

Utolsó módosítás: 2019. szeptember 05.

Augusztus 30-án kollégái, volt tanítványai köszöntötték Dr. Vajon Imre Tanár urat 90. születésnapja alkalmából a Természettudományi Kar tárgyalójában, a leányka úti Campuson.

Dr. Vajon Imre 40 évig dolgozott a főiskolán, ebből 20 éven át (1972–1991) tanszékvezetőként irányította, vezette és fejlesztette a Főiskola Állattani tanszékét. Tanszékvezetői tevékenysége alatt az Állattani Tanszék felszereltségét, személyi állományát, szakmai- és oktatási színvonalát tekintve a biológia szakos általános iskolai tanárképzés országosan is elismert intézményévé, "szakmai műhelyévé" vált. Sokirányú elfoglaltsága mellett (oktatás, tanszékvezetés, szerteágazó közéleti tevékenység) 22 évig vezette a Heves Megyei Művelődési Központban a középiskolások biológia szakkörét. Nyugdíjba vonulását követően sem fejezte be oktató-nevelő tevékenységét, 3 éven keresztül óraadóként kapcsolódott be az Állattani Tanszék munkájába, majd 7 éven át az Aszódi Evangélikus Gimnáziumban tanította tanítványait a biológia szépségeire. Összesen 50 évet töltött a tanári pályán, a tanári katedrán.

A kötetlen beszélgetés során előkerültek a kedves, szomorú és mulatságos emlékek is, melyeket jó hangulatban osztotta meg az ünnepelt a jelen lévőkkel.

Tanár úrnak ezúton is jó egészséget, sok örömet kívánunk!Pénzesné Kónya Erika
Tanszékvezető egyetemi docens,
TTK dékán


< Vissza