Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Beszámoló hallgatói kutatás eredményéről

Utolsó módosítás: 2017. október 10.

Pénzes Petra, a tea hatóanyagai

A Debreceni Egyetem Agrártudományi Karának hallgatója, Pénzes Petra szakmai gyakorlatot töltött egyetemünkön és 2017. október 04-én eredményeit összefoglalva a tea hatóanyagairól tartott beszámoló előadást. Előadásában ismertette a tea általános tulajdonságait, termesztését, felhasználását, feldolgozását és a feldolgozás során végbemenő biokémiai folyamatokat. Tájékoztatást adott a tea fontosabb alkotóiról: flavonoid származékok, alkaloidok, proteinek, amino- és karbonsavak, karotioidok, szénhidrátok, lipidek, illékony és aroma vegyületek, továbbá ismertette a különböző vegyületcsoportok biológiai hatását. A bioaktív vegyületek vizsgálati lehetőségei között említette az antioxidáns (DPPH, FRAP) és fenolos aktivitás (Folin-Ciocalteu) meghatározását, a kromatográfiás vizsgálatok között kiemelte a gáz- és folyadékkromatográfiás lehetőségeket.

A hírt küldte: Dr. Forgó Péter


< Vissza