Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Bordeaux-ban folytatja tanulmányait hallgatónk

Utolsó módosítás: 2021. május 04.

Takács Réka, egyetemünk harmadéves szőlész-borász mérnök szakos hallgatója nyerte el a lehetőséget, hogy két féléven keresztül tanulmányait a világ egyik legrangosabb borvidékének szívében folytassa.

Szőlész-borász képzésünkön a megszerzett tudás nemzetközi szinten is versenyképes, az egyetem franciaországi partnerén keresztül pedig kettős diploma is szerezhető: a hallgatóknak lehetőségük nyílik egy évig Bordeaux-ban tanulni, gyakorlati ismereteket, tapasztalatokat szerezni. A képzések kiegészítik egymást, így a hallgatók tanulmányuk végén magyar és francia oklevelet is szerezhetnek.

Egyetemünk februárban írt ki pályázatot, amelynek nyertese, Takács Réka 9000 eurós ösztöndíjat szerzett bordeaux-i tanulmányaihoz. Az összeg fedezi egyebek mellett a tandíjat, a jelentkezés, az órák és tanulmányutak utazási költségeit. Réka elmondta: a közelmúltban részt vett a Bordeaux Sciences Agro által szervezett online interjún, a napokban pedig megkapta az értesítést arról, szeptembertől 10 hónapon át Franciaországban folytathatja tanulmányait. Elárulta, a képzés során három hónap összefüggő gyakorlat is vár rá, s Bordeaux mellett megismerheti egyebek között Toulouse, Montpellier és Dijon városát is.


< Vissza