Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Hallgatónk, Valter Attila nyerte a kerékpáros versenyt

Utolsó módosítás: 2020. szeptember 07.

Eszterházys hallgató nyerte a Tour de Hongrie kerékpáros körversenyt.

A Tour de Hongrie Magyar körverseny záró szakasza minden szempontból álomszerűen sikerült, hatalmas magyar hepienddel: a végig nagyszerű közönség előtt tekerő Valter Attila kékestetői hegyi befutón úgy hagyta állva a mezőnyt, ahogy a nagykönyvben meg van írva, ezzel az összetettet, a hegyi pontversenyt és a magyarok versenyét is megnyerte, teljesen megérdemelten!

A CCC magyar klasszisa 700 méterrel a vége előtt cselekedte meg azt, amit titkon egész héten mindenki várt tőle: úgy állt ki a nyeregből, akár egy félisten, játszi könnyedséggel kerülte ki az erejével ekkorra érthető módon teljesen elkészülő Howsont, és valami döbbenetes tempóval ment végig a maradék ötszázon. Ő is, a magyar közönség is eksztázisba került, a mezőny bottal üthette a nyomát, látszott, ezt így, innen egyszerűen nem tudja elbukni. Meg is csinálta: csodálatos pillanat volt, ahogy a célba érkezés után az őt ünneplő szurkolók gyűrűjében párja, majd édesapja, Valter Tibor nyakába borult, akinek oly sokat köszönhet. Ezzel 2005 és Lengyel Tamás után az első magyar győztes lett a Tour de Hongrie-n, az összetett mellé pedig a hegyek királyának járó piros, valamint a legjobb magyart illető fehér trikót is hazaviheti.

– Szenzációs érzés, nehéz szavakat találni – mondta Valter Attila. – A csapatom egész héten zseniális volt, nekem szinte semmi dolgom sem volt, most is vittek végig. Az utolsó hegyen aztán semmi mást nem hallottam, csak azt, hogy „hajrá, Attila", így pedig nem lehetett veszíteni: a lábaim is nagyon jó erőben voltak, és a szívem, a szurkolók is egyre csak vittek előre! Mielőtt megindultam, láttam, hogy Howsonnak már nagyon nem esik jól a tekerés, úgyhogy nem volt mire várni. Fogalmam sincs, honnan maradt még ennyi erőm a végére, de az biztos, hogy a közönség rengeteget segített. Az öt nap alatt végig rengeteg támogatást kaptam, a csapattársaim már azzal frocliztak, hogy ezt a versenyt külön nekem rendezték meg.

Az Eszterházy Károly Egyetem Sporttudományi Intézetében sportszervező szakon tanuló Valter Attilának intézményünk nevében szeretettel gratulálunk a történelmi tetthez!


A befutóról készült videó a Nemzeti Sport Online oldalán, ide kattintva érhető el!

Fenyves Balázs (sport.uni-eszterhazy.hu)
Forrás és fotó: http://www.nemzetisport.hu/


< Vissza