Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Informatika verseny középiskolásoknak

Utolsó módosítás: 2015. február 17.

Középiskolások informatikai versenye, a Matematikai és Informatikai Intézet szervezésében

Első alkalommal szervezett a Matematikai és Informatikai Intézet középiskolás diákok számára informatika versenyt. A programozás és alkalmazás kategóriában meghirdetett versenyre 65 csapat nevezett az ország különböző iskoláiból, Eger város valamennyi középiskolája képviseltette magát ezen a kétfordulós versenyen.

A döntőbe, amely 2015. február 14-én került megrendezésre a C épület géptermeiben, mindkét kategóriából 7-7 csapat, azaz 42 diák jutott. A feladatok megoldása során a diákok közelebbről megismerhették a Matematikai és Informatikai Intézet oktatási és kutatás tevékenységet. A programozási feladatok megoldása során például az intézeti drón által készített fényképek számát, és a drón repülési idejét kellett minimalizálni, illetve egy eXnode-okból álló szenzorhálózat jellemezőinek megállapítására szolgáló programot kellett készíteniük a döntőbe jutott háromfős csapatoknak. Az alkalmazás kategóriában az élelmiszerbiztonság és a robotika állt a középpontban.

A programozás kategóriában a budapesti Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskola csapata - megelőzve az egri Neumann János Középiskola és Kollégium csapatát – szerezte meg az első helyet, valamint az első helyezésért járó táblagépeket, nagy örömöt szerezve felkészítő tanáruknak is, aki egy e-book-ot vehetett át Dr. Kovács Emőd intézetigazgatótól. Az alkalmazás kategóriában a salgótarjáni Táncsics Mihály Közgazdasági, Ügyviteli, Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Szakközépiskola csapata – megelőzve az egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium csapatát – lett az első, és büszke tulajdonosa a győzelemért járó táblagépeknek, melyekből a versenyt szponzoráló vállalatok révén a felkészítő tanárnak is jutott egy darab.

Dr. Kovács Emőd intézetigazgató, egyetemi docens a díjátadón


< Vissza