Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Intézeti részvétel az Energy4Farming projektben

Utolsó módosítás: 2021. május 11.

Földrajz és Környezettudományi Intézetünk részese a 2 éven át tartó "Energy 4 Farming" EU programnak, amely fő célkitűzése a megújuló energiák minél szélesebb körű és hatékony felhasználása a mezőgazdasági szektorokban.

Intézetünk részese a 2 éven át tartó "Energy 4 Farming" EU programnak, amely fő célkitűzése a megújuló energiák minél szélesebb körű és hatékony felhasználása a mezőgazdasági szektorokban.

A project 2020 novembere és 2022 októbere között zajlik. Költségvetési kerete összesen 136.560,00 €. Maga a project az ERASMUS+ programhoz kapcsolódik, így természetesen az oktatók mellett fontos célkitűzése, hogy minél több hallgató szakmai ismeretanyagát is fejlessze, új ismeretekkel lássa el a célcsoportokat.Fontos célkitűzései a projektnek:

  • fejlessze a szakirányú képzésben résztvevő tanároknak a megújuló energiák mezőgazdaságban való felhasználásáról szóló ismereteit,
  • széles körben javítsa a hallgatók fenntarthatósági ismereteit,
  • minél frissebb ismeretekkel rendelkezzenek az oktatók a megújuló energiaforrások agrárszektorban való felhasználásáról,
  • a megújuló energiák agráriumban való széles körű felhasználásának előnyeiről szóló ismeretanyaggal megújítsa a mezőgazdasági szakképzés palettáját.

Az intézetből Dr. Patkós Csaba intézetigazgató, Dr. Lakatos László a Környezettudományi és Tájökológiai Tanszék tanszékvezető egyetemi docense és Dr. Misik Tamás adjunktus vesz részt, A projetünk címe: "A megújuló energiaforrások használata a mezőgazdaságban".

A hírt küldte: Dr. Misik Tamás


< Vissza