Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Kutatócsoportunk a hazai űrtevékenység jegyzékében

Utolsó módosítás: 2020. december 07.

Magyar és angol nyelven megjelent az Űrkörkép 2020 című kiadvány, amelyben immár a Planetológiai és műholdas földmegfigyelő kutatócsoport is szerepel.


(A fénykép Houstonban, a NASA Űrkutatási Múzeuma előtt készült, 2019. márciusában.)

A Magyar Asztronautikai Társaság gondozásában, a KKM Űrkutatásért és Űrtevékenységért Felelős Főosztályának támogatásával megjelent az Űrkörkép (angolul, Hungarian Space Caleidoscope) 2020 című kiadvány. A gyűjtemény bemutatja azokat a kis- és középvállalkozásokat, kutatóhelyeket és egyetemi műhelyeket, amelyek űrkutatással és űrtevékenységgel foglalkoznak Magyarországon.

A kutatócsoport 2019 elején alakult, (i) csillagászat, asztrofizika és (ii) meteorológia kompetenciákkal. A csoportban kilencen dolgoznak, közülük hatan foglalkoznak kutatással is, ami jelenleg az első területre korlátozódik. Ugyanakkor a csoport mindkét területen törekszik a tudomány eredményeinek hangsúlyos bemutatására a természettudományos tanárképzésben és a neveléstudományi doktori iskolában. A kutatócsoport vezetője dr. habil Gucsik Arnold tanszékvezető egyetemi docens. Tagjai a Fizikai és Élelmiszerfizikai Tanszék illetve a Földrajz és Környezettudományi Intézet munkatársai.

A két kiadvány elérhető elektronikusan is, az alábbi linkekről:


A hírt küldte: Dr. Mika János, egyetemi tanár


< Vissza