Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Látogatás a BorsodChem ZRT. analitikai laboratóriumaiban

Utolsó módosítás: 2017. augusztus 17.

Az MTA Miskolci Területi Bizottsága (MTA MAB) Élelmiszer és Környezetkémiai Munkabizottság két munkatársa (Dr.habil. Forgó Péter, Dr. Rapi Sándor) 2017. augusztus 15-én látogatást tett a BorsodChem ZRT. analitikai minőségellenőrző laboratóriumaiban

Az MTA Miskolci Területi Bizottsága (MTA MAB) Élelmiszer és Környezetkémiai Munkabizottság két munkatársa (Dr.habil. Forgó Péter, Dr. Rapi Sándor) 2017. augusztus 15-én látogatást tett a BorsodChem ZRT. analitikai minőségellenőrző laboratóriumaiban, ahol a vezetők és munkatársak mutatták be az analitikai és kutatómunkát. Tájékoztatást adtak a gyártástechnológiához kapcsolódó analitikai feladatokról és a környezetanalitikai vizsgálatokról. A laboratórium fontos feladata az előállított termékek minőségellenőrzése és az esetlegesen képződő melléktermékek kimutatása, mennyiségük meghatározása. A vizsgálatok klasszikus és modern műszeres módszerekkel történnek a legmodernebb analitikai eszközpark és akkreditált eljárások alkalmazásával, folyamatos módszerfejlesztéssel. Tájékoztatást kaptunk többek között a mikroelem meghatározás módszereiről és készülékeiről, szerves szennyezők kimutatási lehetőségeiről, halogént tartalmazó szerves szennyezések vizsgálati lehetőségeiről.

A látogatás során felvetődött közös előadások tartása, hallgatói üzemlátogatások szervezése, szakdolgozati témák közös kiírása.


kép: wikipedia.org


< Vissza