Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

MEFS-díjátadó: négy egri kitüntetett

Utolsó módosítás: 2020. augusztus 14.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség tisztújító közgyűlésén Széles-Kovács Gyula, dr. Bognár József, Varga Attila és Fenyves Balázs is elismerésben részesült.

Augusztus 12-én a fővárosi Testnevelési Egyetemen tartotta éves, ezúttal tisztújító közgyűlését a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS), amelyen a különböző napirendek között értékelő beszédeket és ünnepélyes díjátadást tartottak.

Az eseményt prof. dr. Kiss Ádám, a MEFS leköszönő elnöke nyitotta meg, majd dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, dr. Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, dr. Hankó Balázs felsőoktatásért felelős államtitkár-helyettes, valamint Murai László, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke tartott beszédet. Az emelkedett hangulat akkor fokozódott még jobban, amikor dr. Székely Mózes MEFS-főtitkár a lauditációkhoz érkezett.

A hagyományoknak megfelelően ezúttal is több kategóriában díjazták a magyar egyetemi és főiskolai sportért ténykedő, arra érdemes személyeket, nagy örömünkre pedig az Eszterházy Károly Egyetem neve több alkalommal is elhangzott.

A rendezvény legelső kitüntetettjeként a Halassy Olivér Hallgatói Díjjal jutalmazott Fenyves Balázs mellett Varga Attila Elek Ilona Emlékérmet vehetett át az egyetemi sport támogatásáért.

Széles-Kovács Gyula a MEFS Hajós Alfréd Aranyplakettje az Egyetemi-Főiskolai Sportért kitüntető címének átvételekor kapott elismerő tapsot.

Habár ezen a napon nem tudott a helyszínen lenni, de egy későbbi időpontban átveheti majd a Csík Ferenc Ezüstplakett az Egyetemi-Főiskolai Sportért díjat prof. dr. Bognár József.

A díjátadót követően tartotta a szervezet az éves rendes közgyűlését, amely során a különböző beszámolók elhangzását, majd azok elfogadását követően bonyolították le a MEFS soros közgyűlését. Amint az a jelöltlista ismertetésén kiderült, elnöki pozícióra egyetlen személyre érkezett javaslat, a közgyűlés pedig meg is választotta prof. dr. h. c. Mocsai Lajost, a Testnevelési Egyetem rektorát. Az alelnökökről, elnökségi tagokról, illetve különböző tisztségekről szóló szavazás folyamán az is kiderült, hogy a következő négy esztendőben is Felügyelőbizottsági tag lesz Szalay Gábor, az Eszterházy Károly Egyetem docense.


sport.uni-eszterhazy.hu

Fotók: Balogh Tibor


< Vissza