Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Novák Blanka különdíjas az EUCYS 2018 döntőben

Utolsó módosítás: 2018. szeptember 22.

Karunk első éves hallgatója különdíjat szerzett az EU Contest for Young Scientists (EUCYS) versenyen.

Novák Blanka, karunk első éves hallgatója különdíjat szerzett a 2018. szeptember 14. és 17. között Dublinban rendezett EU Contest for Young Scientists (EUCYS) versenyen, ahol a világ legkiválóbb ifjú kutatói mutathatták be tudományos eredményeiket.

38 ország 139 hallgatója mutatta be legfrissebb tudományos eredményét a 2018. szeptember 14. és 17. között Dublinban megrendezett EU Contest for Young Scientists (EUCYS) elnevezésű világversenyen.

Novák Blanka, egyetemünk Természettudományi Karán, biológia-kémia szakos hallgatóként kezdte meg tanulmányait, aki dr. Murányi Zoltán (Kémiai és élelmiszerkémiai Tanszék) és dr. Marschall Marianna (Növénytani és Növényélettani Tanszék) mentorálásával a Lycium barbarum-ban található bioaktív komponensek azonosítását, a kivonatok kiválasztott baktériumokra gyakorolt hatását, valamint a saját módszer alapján készített szaponifikált oldat antibakteriális hatású vegyületeinek műszeres mérését és azonosítását végezte el a Biológiai Intézet (Növénytani és Növényélettani Tanszék), az Élelmiszertudományi Intézet laboratóriumaiban és a Richter Gedeon Nyrt. budapesti laboratóriumában.

A fiatal kutató korábban, középiskolásként, karunk intézeteinek mentorálásával az akkor megrendezett 27. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen indulva pályamunkájával az egyik első helyezést szerezte meg, melynek eredményeként jutott ki a EUCYS 2018 döntőjébe.

Novák Blanka, a EUCYS 2018 döntőben a "Kerry Group Awards" (Bioeconomy Prizes) díjat vehette át.

A díjátadó a következő linken érhető el, Blanka az 1:41:10 időegységtől látható: https://www.eucys2018.com/awards

Sikeréhez ezúton szívből gratulálunk!


< Vissza