Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Öt díjazott a MEFS díszünnepségén

Utolsó módosítás: 2019. április 15.

A MEFS Közgyűlésén hagyományosan az egyetemi sportért kiemelkedő munkájuk elismeréseként a MEFS által alapított díjakat is kiosztották.

A Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség elnöke prof. dr. Kiss Ádám nyitotta meg a MEFS éves rendes Közgyűlését szerda délelőtt a Magyar Sport Házában. Díjakat adott át dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár, dr. Kulcsár Krisztián a MOB elnöke, prof. dr. Józsa János a Magyar Rektori Konferencia elnöke, Murai László a HÖOK elnöke, prof. dr. Kiss Ádám a MEFS elnöke és Frenkl Sylvia, prof. dr. Frenkl Róbert, a MEFS örökös elnökének özvegye.

Az Eszterházy Károly Egyetem oktatói és hallgatói közül öten kaptak elismerést. Szalay Gábor, a Sporttudományi Intézet docense MEFS Életműdíjat vehetett át az évtizedeken keresztül eredményes egyetemi sportszervezői munkájáért. MEFS Hajós Alfréd Aranyplakett az Egyetemi-Főiskolai Sportért díjjal tüntették ki Herpainé dr. Lakó Judit adjunktust, Sportiroda vezetőt, a Sporttudományi Intézet munkatársát, mellyel egy adott szakterületen éveken át kiemelkedő teljesítményt nyújtott sportvezetőket jutalmazzák.

A MEFS Csík Ferenc Ezüstplakettje az Egyetemi-Főiskolai Sportért díjjal köszönték meg Hajdu Pálnak, a Sporttudományi Intézet docensének az egyetemi sport terén több akadémiai éven keresztül végzett kiváló szakmai munkáját. MEFS Elek Ilona Emlékérem az egyetemi sport támogatásáért díjat kapott Dr. Váczi Péter, a Sporttudományi Intézet adjunktusa, kiemelkedő sportszakmai tevékenységéért és a kosárlabda sportág népszerűsítéséért végzett munkája elismeréseként. Halassy Olivér Hallgatói Díj elismerésben részesült Zaja Barbara az egyetemi szabadidősportért, különösképpen a cheerleaders csapatért végzett áldozatos munkájáért.

A hírt küldte: Sporttudományi Intézet
Fotók: MEFS


< Vissza