Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Planta Europa szakértői bizottsági ülés

Utolsó módosítás: 2018. július 25.

6 ország botanikusai képviselték az európai országok növényvilágának megőrzési törekvéseit az Eszterházy Károly Egyetemen május 26-án.

A Planta Europa szervezet 2014 után másodszor tartotta a szakértői bizottsági ülését Egerben, a Leányka úti Campuson, a C épületben. A szervezet immár 22 éves, az Európa Tanács ez év májusában felvette a támogatott szervezetei közé. A Planta Europa szakértői Bizottságának, melynek 12 tagja van, elnöke Philippe Bardin, a párizsi Természettudományi Múzeum Növénymegőrzési osztályának vezetője, alelnöke Pénzesné Kónya Erika, a Növénytani és Növényélettani Tanszék vezetője, TTK dékán. A Planta Europa feladata 2019-ig az előző Európai Növénymegőrzési Stratégia értékelése, a nemzeti növénymegőrzési aktivitás láthatóvá tétele európai szinten és a 2020-as 9. párizsi konferencia előkészítése. A Természettudományi kar Kari tárgyalójában zajlott a 7 órás tanácskozás, amely eredményes volt a szervezet szabályzatának megalkotása és az éves ütemterv kidolgozása szempontjából. A szervezet neve alatt közel 40 ország számolt be eddig 8 konferencián és 30 szakértői bizottsági találkozón és működött együtt a vadon élő növények védelme érdekében és fog is továbbra is. a találkozót követően a személyesen jele lévő tagok szakértői bizottsági tagok (Fehéroroszország, Ukrajna, Franciaország és Németország képviseletében) meglátogatták a Juhász Lajos Növényházat és a Szőlészeti- Borászati Kutatóintézet bemutatkozásán vettek részt.

A Találkozó második napján a személyesen jelen lévő tagok terepi programon vettek részt a Bükk hegységben és meglátogatták az egyetem botanikus kertjét is. A szervezetről többet itt lehet olvasni: www.plantaeuropa.com
< Vissza