Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Rókaűzők 2019

Utolsó módosítás: 2019. november 05.

Dupla országos bajnoki címet szerzett mEKFutjuk dolgozói csapatunk a Rókaűzőkön

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is több száz lelkes futó vágott neki a 25. PTE Rókaűzők 84 kilométeres távjának Pécs és Kaposvár között. Intézményünk két csapattal képviseltette magát a viadalon, a hallgatói együttes mellett az egyetemi munkatársak közössége is készült a megmérettetésre. A gyönyörű őszi napsütéses időben mindkét csapat tudása legjavát adta, így méltán örülhettek a dobogós helyezéseknek.

Ebben az évben már nem csak hallgatói csapatunk számára, hanem a dolgozók részére is Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) volt a verseny. Így mEKFutjuk! dolgozói csapatunk kétszer is a dobogó legmagasabb fokára állhatott, mert az országos bajnoki cím mellett a munkahelyi közösségek kategóriában is az 1. helyet szerezte meg, így a dobogó legmagasabb fokára állhatott.

A Kullancsvadászok névre keresztelt hallgatói csapatunk a hallgatók körében megrendezett Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokságon 2. helyezést ért el. A csapat kiváló, 5:31:06-os idővel ért célba, őket csak a nagy rivális Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tudta megelőzni.

A mEKFutjuk Eszterházy Károly Egyetem dolgozói csapat tagjai voltak: Dr. Marschall Marianna, Dr. Sütő László, Dr. Juhász István, Dr. Juhász Tibor, Herpainé dr. Lakó Judit, Kálovics Ferenc, Dr. Spitzmüller Zsolt, Gólya Tamás, Fodor Éva, Dorner László, Dr. Nagy Richárd, Molnár Anna (nevek a futás sorrendjében) és Pálfi Xénia, valamint Geiger Adrienn.

A Kullancsvadászok Eszterházy Károly Egyetem hallgatói csapat tagjai voltak:
Tóth Boglárka, Gyallai Soma, Kapitány Zoltán, Jenes Zoltán, Marton Mercedes, Diószegi Dávid, Plósz Ferenc, Kertész Balázs, Pónya Sára, Buda Erik, Judák Endre, Szabó Dóra (nevek a futás sorrendjében).

A versenyen történő indulás lehetőségét köszönjük Dr. Liptai Kálmán Rektor Úrnak, Dr. Bognár József Intézetvezető Úrnak és Jordán Dánielnek, az EKE Diák- és Szabadidő Sport Club ügyvivőjének.


< Vissza