Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

SCIndikátor Országos Tudománykommunikációs verseny

Utolsó módosítás: 2017. szeptember 26.

Felhívás SCIndikátor Országos Tudománykommunikációs versenyre, jelentkezési határidő: 2017. október 6. éjfél

A Nők a Tudományban Egyesület (NaTE) megalakulása óta stratégiai célként tűzte zászlajára a tudomány népszerűsítését és a fiatal generáció - kiemelten a lányok - érdeklődésének felkeltését olyan hiányszakmák iránt, mint például az informatikai és mérnöki terület. Ennek érdekében az ország számos felsőoktatási intézményével, valamint közel 80 ipari szereplővel szorosan együttműködve évente több programot szervezünk. Ezen együttműködések során fogalmazódott meg az igény a "Scindikátor" verseny iránt, melyet nemzetközi jó példák alapján tervez meghonosítani Magyarországon az egyesület.

A Scindikátor kezdeményezés célja, hogy aktivizálja, láthatóvá és sikeressé tegye a technológia-orientált területeken tanuló tehetséges és kreatív egyetemista és PhD hallgatókat - jövendő tudósainkat. Meggyőződésünk, hogy a kutatóknak már pályafutásuk elején el kell sajátítaniuk a tudományos karrierjük építéséhez szükséges kommunikációs eszköztárat. A verseny során alkalmat kínálunk a fiataloknak arra, hogy bemutassák kutatási területünket, eredményeiket. A döntések meghozatala során a szakmai kiválóság mellett azt a képességet is értékeli a zsűri, hogy hogyan képes a versenyző közvetíteni saját munkájának eredményét.

Az előselejtező után - mely 1 perces, saját készítésű, tudományos ötletet vagy kutatást bemutató videókon alapul - a kiválasztott versenyzőket mentorok segítik kommunikációs és előadói képességeik fejlesztésében.

A szórakoztató és látványos országos döntő során (2018 márciusában) a szakemberekből álló zsűri és a közönség kiválasztja az év Sci-ndikátorát. Az élő közvetítést partnerünk, a Ustream biztosítja.

A program hivatalos weboldala: www.sci-ndikator.hu

A jelentkezési határidő: 2017. október 6. éjfél. Felhívás PDF formátumban.

További információ kérhető a hello@sci-ndikator.hu-n.


< Vissza