Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Természetvédelmi biológiai konferencia az egyetemen

Utolsó módosítás: 2017. november 03.

Idén november 2. és 5. között már tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Magyar Természetvédelmi Biológiai Konferenciát (MTBK), ez alkalommal Egerben, az Eszterházy Károly Egyetemen

2002-ben a szakterület egyik első európai nemzeti konferenciájaként indult el a szakmai rendezvénysorozat, mely háromévente szervezett országos konferenciákból (2002 Sopron, 2005 Eger, 2008 Nyíregyháza, 2011 Debrecen, 2014 Szeged), és másfél évente megrendezett tematikus műhelytalálkozókból áll.

Az MTBK hagyományos seregszemléje a természeti értékeink védelmével foglalkozó, tudományos, államigazgatási és civil tevékenységi területeken dolgozó szakembereknek szól, alkalmanként 3-400 résztvevővel. A konferencia egyre nagyobb teret biztosít az egyetemi és főiskolai hallgatóknak, akik a jövőbeli jelentős környezeti és természeti problémák megoldásán dolgoznak. A legújabb tudományos eredmények áttekintésén kívül a szakmai találkozó kimondott célja a kutatók és gyakorlati szakemberek megfelelő kommunikációjának és együttműködésének elősegítése Magyarország jelentős biológiai sokféleségének megőrzése érdekében.

Az idei rendezvényt a Magyar Biológiai Társaság Környezet- és Természetvédelmi Szakosztálya az Eszterházy Károly Egyetemmel, a Bükki Nemzeti Park Igazgatósággal és az MTA Ökológiai Kutatóközponttal együttműködésben szervezi. A konferencia helyszínválasztása egyben tisztelgés a BNPI négy évtizedes sikeres működése előtt is. A program szakmai támogatója az MTA Ökológiai Tudományos Bizottsága, a Magyar Ökológusok Tudományos Egyesülete, valamint a Society for Conservation Biology európai szervezete (SCB Europe Section). A konferencia ezúttal a hazai természetvédelmi kutatások és gyakorlat sikereit és tanulságait, a hosszútávú biodiverzitás-változásokat és tendenciákat, valamint a természetvédelem hazai és nemzetközi szakpolitikai és társadalmi kapcsolódásait mutatja be a több mint 300 regisztrált résztvevőjének.

További információ: http://www.mtbk.hu/


< Vissza