Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Víz világnapja az Erdőtelki Arborétumban

Utolsó módosítás: 2019. március 28.

Március 22-én tartották a Víz világnapját az Erdőtelki Arborétumban. A programokat úgy alakították ki, hogy valamilyen formában kapcsolódjanak a vízhez.

Zöllei Tamás arborétumvezető a programról elmondta: elméleti és gyakorlati előadásokkal is várták az érdeklődőket.

– Három állomáson zajlottak az események: Fizika a vízben, víz a fizikában címmel fizikai kísérleteket láthattak a látogatók, Titokzatos lények a víztükör alatt címmel az állóvizek, tavak gerinctelen élővilágát mutattuk be interaktív előadás keretében. Élnek, mint hal a vízben címmel édesvízi és akváriumi halainkkal is ismerkedhettek játékos formában a résztvevők – sorolta az arborétumvezető. Hozzátette: a programok kialakításánál törekedtek arra, hogy minél jobban megmutassák a víz szerepét az életünkben, a környezetünkben.

– Ezen a napon a vártnál többen érkeztek hozzánk látogatók, számuk meghaladta a 200-at, egészen pontosan 238 látogatót regisztráltunk. Igyekeztünk olyan programokat kitalálni, melyekben a diákok nem csak elméleti oktatással ismerkedhetnek, hanem részesei lehetnek a különböző feladatoknak.

Minden állomás nagy sikert aratott a visszajelzések alapján: szinte minden diák kipróbálta az állomások nyújtotta lehetőségeket – mesélte Zöllei Tamás.

Az Erdőtelki Arborétum következő programja május 9-én a Madarak és Fák napja lesz, s a szervezők remélik, hogy ugyanilyen nagy létszámmal, vagy még többen látogatnak el programjukra.

– A Madarak és Fák napján programjaink természetesen kapcsolódnak a madarakhoz, fákhoz és úgy, mint a víz világnapján, a látogatókat nem csak elméleti előadásokkal várjuk, hanem a programokba is szeretnénk bevonni őket – árulta el a vezető.

Fotók: Balogh Tibor


< Vissza